Джереми Ренър от "Войната е опиат" сменя Мат Деймън в The Bourne Legacy

Pinterest LinkedIn +

Нашумелият с хита на Оскарите през 2009 година - "Войната е опиат" (The Hurt Locker) Джереми Ренър (Jeremy Renner) е новата звезда в популярната екшън поредица за тайния агент Джейсън Борн. Актьорът се пребори с конкуренцията на Доминик Купър (Dominic Cooper) и Шая Лебьоф (Shia Labeouf) за главната роля в новия сикуел на сагата - The Bourne Legacy.

Според информация от медиите, решението е компромис между студиото Universal Pictures и режисьора Тони Гилрой, който до последно бе против това Мат Деймън (Matt Damon) да остане извън каста.

Двамата работиха заедно при предходните три части на шпионския трилър, макар и Гилрой да бе само в амплоато на сценарист. 

Мат Деймън в The Bourne Supremacy

Тук е редно да уточним, че това ще е и първият епизод от сагата, в който Джейсън Борн въобще няма да присъства като персонаж, за сметка на героя на Ренър, който също ще е агент на тайна правителствена организация.

От Universal не крият амбициите си новият филм да сложи начало на успешна трилогия, също както го стори навремето и "Самоличността на Борн" (The Bourne Identity).


Сподели.