Джеръми Пийвън (Entourage) влиза в кожата на Mr Selfridge

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор Джеръми Пийвън, чието име се свързва от феновете на хитовото шоу на HBO Entourage ("Антураж") с превъплъщението му в Ари Голд, за което е отличен с три награди Emmy и един Златен глобус, ще изпълни главната роля в новата серийна драма на ITV Mr Selfridge, чиято премиера е планирана за началото на 2013 г.

Британският телевизионен канал, привлякъл рекордна аудитория с продукциите Downton Abbey и Titanic, е продуцирал 10-сериен филм, зад който стои отличения с множество награди Ендрю Дейвис.

Неговото име се свързва от широката публика преди всичко с политическата драма House of Cards, Tipping the Velvet и адаптацията на "Гордост и предразсъдъци" с Колин Фърт.

На Пийвън ще партнира Беки Макдоналд (Coronation Street), която ще влезе в образа на светската знаменитост от лондонския хайлайф от началото на XX в. Лейди Мей.

На роденият в Манхатън в средата на 1965 г. актьор, чиято филмография включва изяви в ленти като Black Hawk Down, Scary Movie 3, Chasing Liberty, RocknRolla, Smokin' Aces и предстоящия So Undercover, е поверена ролята на американския предприемач в бизнеса с недвижима собственост Хари Селфридж, който разкрива първия по рода си универсален магазин на свое име в Лондон на Oxford Street, "за да направи пазаруването така вълнуващо, като секса".

Сценарият на филма е базиран на книгата биографичната книга "Shopping, Seduction and Mr Selfridge".

Сподели.