Джеймс Камерън "съживява" Сигърни Уивър в Avatar 2

Pinterest LinkedIn +

Сигърни Уивър (Sigourney Weaver) ще се завърне в продължението на Avatar, въпреки че нейният персонаж от оригиналния филм, Д-р Грейс Огъстин, издъхна в корените на Дървото на живота преди края на трансфера на душата й от човешкото й тяло в това на нейния аватар.

По думите на 61-годишната американска актриса, чиято първа номинация за Оскар е за една от най-емблематичните й роли – тази на Елън Рипли в sci-fi поредицата Alien, режисьорът на най-доходоносната кино продукция в историята с $2.7 млрд. приходи в световен мащаб, Джеймс Камерън (James Cameron), вече е споделил с нея сюжетите на неговите продължения, "които са просто великолепни", и й е казал: "В научната фантастика никой никога не умира".

Продукцията на Avatar 2 и 3 все още няма график, а най-ранната възможна дата за рилийза на първото продължение е Коледа 2014 г., съгласно изказванията на Камерън, който получи три номинации за Оскар за работата си по оригиналния филм. На червения килим пред Kodak Theatre през 2010 г. той заяви: "Дори да започна снимките на Avatar 2 утре, пак ще ни делят три години от издаването му".

В последствие той уточни, че смята да заснеме двете продължения, чиито сценарии вече е започнал да пише, едновременно, след което ще бъдат нужни месеци за създаването на компютърно генерирания извънземен свят на Пандора.

57-годишният канадски филммейкър, който изгуби надпреварата за втория си едноличен Оскар (той има общо 3 за Titanic, но два от тях споделя с продуцента на лентата Джон Ландау и монтажистите Конрад Бъф и Ричард Харис) от бившата си съпруга Катрин Бигълоу (The Hurt Locker) и е автор на оригиналния сценарий на Avatar, обеща да превърне разказа за Пандора в трилогия при условие, че приходите му от кино боксофиса достигнат $1 млрд.

В края на миналата година Камерън обяви, че оттук нататък оригиналният филм ще бъде издаден още само в един формат - 3D Blu-ray, и "това ще се случи след една или две години".

Сподели.