Джеймс Камерън каза тежката си дума за големия спор около Titanic

Pinterest LinkedIn +

В интервю за Daily Beast Джеймс Камерън коментира теориите, че героят на Леонардо Ди Каприо – Джак – би могъл да оцелее в ледените води на океана на финала на легендарната лента "Титаник" (Titanic).

62-годишният режисьор беше провокиран от смелчаците Адам и Джейми от култовото шоу Mythbusters (Разбивачи на митове), които доказаха експериментално, че Джак и Роуз (в ролята е Кейт Уинслет) можеха да се сместят на животоспасяващата врата.

"Вижте, много е просто. Трябва да прочетете страница 147 от сценария, в която се казва: Джак скача, за да отстъпи мястото си на своята любима, за да бъде възможно нейното оцеляване. Толкова е просто. Разсъжденията оставям на вас", казва именитият режисьор, работил и по блокблъстъри като Avatar (Аватар) и Aliens (Пришълците).

"Нека до го изиграем: ти си Джак, водата е около 28 градуса, скоро тялото ти ще получи хипотермия от ниската температура. Mythbusters те приканват да свалиш спасителната си жилетка, както и тази на Роуз, и да се потопиш под платформата. И след много трудности можете да се задържите отгоре, но това едва ли ще трае дълго. Преди края на опитите ти ще си мъртъв. Харесвам Mythbusters, но това, което показват, е ужасна тъпотия."


Сподели.