Джейми Фокс в кървава вендета срещу Ди Каприо в новия уестърн на Куентин Тарантино

Pinterest LinkedIn +

Носителят на Оскар Джейми Фокс (Jamie Foxx) се присъедини към новия проект на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) - Django Unchainted. Първоначално главната роля в нестандартната продукция, описвана от режисьора като "класически спагети уестърн ала Серджо Леоне", бе предложена на Уил Смит (Will Smith), но преговорите с The Weinsten Company пропаднаха и така в персонажа на стрелеца Джанго ще влезе именно Фокс.

По този начин, за наше съжаление, пропадна и възможността да видим един знаменит екранен сблъсък - Смит срещу Леонардо ди Каприо (Leonardo diCaprio), който се спряга за главната отрицателна роля в лентата (Калвин Кенди).

Другите имена, които се надяваме да видим в каста са още австриецът Кристоф Валц (Christoph Waltz), за когото това ще е втори пореден проект с Тарантино след "Гадни копилета", Самюел Джексън, Кийт Карадайн и дори Франко Неро (Franco Nero), влязъл в персонажа на Джанго в оригинала на лентата от 1966 г.

Сюжетната линия проследява историята на освободен роб, изкусен майстор с оръжието, който обединява сили с ловец на глави в издирването на титаничен собственик на плантация, поробил цялото му семейство.  

И докато обявяваме началото на снимките - в края на есента на 2011 г., и обявената дата за премиерата - 25 декември 2012 г., чистосърдечно си признаваме, че с нетърпение очакваме да видим Ди Каприо като едно истински "гадно копиле" под режисурата на Тарантино. 

Сподели.