Джефри Катценбърг предложил $75 млн. за още три часа Breaking Bad

Pinterest LinkedIn +

Баснословно богатият американски бизнесмен и филмов продуцент Джефри Катценбърг е предложил на креативния екип на Breaking Bad финансова субсидия от $75 млн. за създаването на 180 допълнителни минути от шоуто, което приключи наскоро и със сигурност ще остане в историята като една от най-успешните драматични телевизионни поредици на своето време.

Новината за неосъществената сделка дойде от самия Джефри Катценбърг – бивш президент на The Walt Disney Studios за период от 10 години (1984-1994) и настоящ CEO на Dreamworks Animation, пряко отговорен за огромния комерсиален успех на продукции като Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda, Monsters vs. Aliens и How to Train Your Dragon.

На пресконференция по-рано тази седмица Джефри Катценбърг разкри цялостната си идея, свързана с продължението на Breaking Bad, а именно създаването на 30 шестминутни минисерии, които да бъдат издадени в рамките на един месец и да се превърнат в "най-успешното pay-per-view филмово телевизионно начинание в историята". Той е предложил всеки от готовите епизоди да се предлага на цена между 50 и 99 цента – толкова, колкото струва и една песен в дигиталните платформи.

След като видял края на сериала, излъчен на 29 септември 2013 г. и гледан от над 10 млн. телевизионни зрители в САЩ, Джефри Катценбърг разбрал, че идеята му няма как да бъде осъществена, "както всички ние вече знаем".

Сподели.