Джеф Бриджис става екзорсист в The Seventh Son

Pinterest LinkedIn +

Legendary Pictures потвърдиха участието на отличения с Оскар за 2009 година и номиниран за Оскар 2010 Джеф Бриджис (Jeff Bridges) в предстоящата продукция на компанията - The Seventh Son, базирана на романите на Джоузеф Дилейни (Joseph Delaney).

Бриджис, за когото номинацията за Оскар 2010 за изпълнението му в уестърн блокбъстъра на Братя Коен - True Grit, е шеста в кариерата му, ще се превъплъти в Спуук – екзорсист, заел се да придаде на невръстно момче умението си да гони демоните и злите сили от техните човешки жертви.

За ролята на неговия чирак - Томас, който е едва 12-годишен в романите на Дилейни, но във филма ще е по-възрастен, е спряган Алекс Петифер (Alex Pettyfer), а за тази на една от набедените за вещици – номинираната за Оскар Дженифър Лоурънс (Jennifer Lawrence).

И докато екранните партньори на Джеф Бриджис предстои да бъдат обявени официално, вече е известно името на режисьора на продукцията – руският филммейкър Сергей Бодров, който се свързва с лентите Mongol (2007), "Кавказки пленник" (1996), Running Free (1999) и др. Премиерата на The Seventh Son е планирана за 2013 година.

Сподели.