Джак Шепърд от Lost - брутален сериен убиец в I, Alex Cross

Pinterest LinkedIn +

Звездата от хитовия сериал "Изгубени" (Lost) Матю Фокс (Matthew Fox) ще се превъплъти в малко очакван персонаж в новия проект I, Alex Cross. Продукцията е екранизация по популярната крими поредица на писателя Джеймс Патерсън (James Patterson) за приключенията на детектив Алекс Крос, който разследва редица жестоки и садистични убийства.

В случая героят ще се впусне по петите на серийния убиец Майкъл Съливан, като в ролята на последния ще влезе именно нашумелият като д-р Джак Шепърд в Lost актьор. Главната пък ще бъде поверена на Тайлър Пери (Tyler Perry), добил популярност с комедиите Why Did I Get Married и Why Did I Get Married Too.

Режисурата е поверена на Роб Коен (Rob Cohen), който помним като създател на култовия „Трите хикса” (XXX), а сценарият е дело на Марк Мос, за когото това е първи по-мащабен проект в кариерата му. Любопитно е, че филмът съвсем няма да е първата екранизация по сагата на Джеймс Патерсън.

През 1997 г. на бял свят се появи Kiss the Girls, в който Алекс Крос бе изигран от Морган Фрийман, а през 2001 г. отново той се върна към ролята в Along Came a Spider. За Матю Фокс пък това е първа поява в пълнометражна продукция след участието в Speed Racer на братя Уашовски от 2008 г.

Сподели.