"Джабулани кючек" се оказа дело на програмисти с висше образование, сниман е в столичен офис

Pinterest LinkedIn +

Абсолютният музикален хит в световната мрежа - парчето "Джабулани Кючек", има доста нестандартни създатели.

Оказа се, че песента е дело на няколко мъже в популярна българска софтуерна фирма, предлагаща продукти за туристическия бизнес на родния пазар. Всички те са със висше образование, никога не са се занимавали професионално с музика, а самият "Джабулани Кючек" е създаден в обедната им почивка и след края на работния ден.

Идеята за бъдещия хит е на един от членовете на групата, който пък е братовчед на певицата - Поли Хубавенска, която действително се изявява от известно време в попфолк средите.


Така, като ги гледа човек е трудно да предположи, че става дума за сериозни хора...

Докато гледали мачовете от Световното, той се замислил как може да възпее Мондиала по нестандартен маниер и така се родил "Джабулани кючек", който е посветен на официалната топка на първенството.

Името на групата също е изцяло аматьорско - Козел Вувузел, като тук умишлено е търсен ефектът с иронията. Цялата реализация по парчето и клипа е отнела точно три дни, видеото е заснето в офиса им, като над него са работили самите членове на оркестъра.

Средствата, отнети за това, са точно колкото за дневния им обяд. Въпреки това "Джабулани Кючек" се превърна в хит за броени дни, след като бе пуснат в различните социални мрежи и само в Youtube вече има над 50 000 прегледа...

Get the Flash Player to see this player.

Още:

Сподели.