DJ Pantelis идва в България

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният гръцки диджей Pantelis ще посети България за две клубни изяви с дати 28 и 29 юни. Открилият за Гърция и света Елена Папаризу диджей ще представи ексклузивно своя нов проект - “Balkanicious”.

Това е проект, събрал дванадесет денс, балкански, ориенталски и европейски клубни хита.

На 28 юни DJ Pantelis ще пуска в клуб “Ориент 33”, София, а на следващия ден – във варненския “Час пик”.  Подгряващ сета му от българска страна ще бъде DJ Теди Джорджо, който е и сред “съучастниците”  за визитата му у нас.  Основният организатор на събитието е “Фен ТВ”.

Pantelis Kotakis, по-известен на балканската и световна клубна сцена като DJ Pantelis, се захваща с  миксирането на звуци и екперименталното им пускане пред публика едва 15 годишен. Логичен преход към професионалната му реализация като DJ е завършването на музикално образование, в резултат на което към днешна дата Pantelis владее и изсвирва в миксовете си 40 инструмента. Сред по-конвенционалните от тях са китара, бузуки, пиано и тарамбука.

Започва с ремикси на хитови гръцки парчета, след което насочва вниманието си към балкански, етно, световни поп и денс хитове. Колеги по плоча го наричат “Балканският Тиесто” и го позиционират като “ди джеят, наложил хаус музиката на Балканите”.

Освен като DJ, Pantelis се подвизава успешно и като продуцент – “замесен” е в генерирането на хитове за Анна Виси, Йоргос Мазонакис, Кети Гарби и Деспина Ванди.

В България става популярен с англоезичните версии на “Afto to kalokairi”, “Vazies Foties”, “Chiculata”, “Sokerde” и др.

Сподели.