17 Декември 2018, 06:45

DJ Marten за Heartbeat и Music Clinic Records: Ние сме искрени и вярваме в това, което правим

Google+ Pinterest LinkedIn +

Година след присъединяването си към Tri O Five, Мартен Роберто (DJ Marten) издава цял дългосвирещ проект - колаборация с барабаниста на бандата Николай Данев, в чиито записи са взели участие едни от най-разпознаваемите лица и гласове на родната музикална сцена. Подробности за създаването на Heartbeat, за сътрудничеството с Николай, формулата на успеха на Music Clinic Records и маниера си на работа DJ Marten разкрива в интервю за Avtora.com, дублирано и с другия главен участник в албума - един от най-заетите и доказали се български барабанисти.

Avtora.com: След колко години работа и какви превъплъщения в музикалните дебри достигнахте до продукта, който заедно с Николай Данев издавате днес?

DJ Marten: Занимавам се с музика от 20 години. DJ съм от 17, а радио и ТВ водещ от 15. Всички тези години работа са ме оформили в артиста и DJ, който съм днес. Сбъдната мечта е нашият албум, защото работихме здраво по него последната година и половина.

.: Албумът Ви е симбиоза от няколко различни стила – соул, хаус, лаундж, денс и дори може би диско. Има ли някаква рецепта в микса между тях – някаква формула, която следваш, за да получиш определено въздействие, или просто това е вдъхновение, което както много хора казват, идва Свише?

DJ Marten: Формулата сме аз и Ники. Просто нещата се получават, когато бачкаме заедно. Той е изключителен музикант, а аз съм много щастлив, че е мой приятел и работим заедно. Стилово албумът е смесица от това, което харесваме и пускаме в нашите сетове.

.: В продукцията присъстват много имена – Белослава, Деси Андонова, Рут, Криста, Любо Киров. Белослава и Деси са обичайни заподозрени – винаги са били близо до Music Clinic. На какво дължим обаче участието на Рут и Любо – как се случиха тези колаборации?

DJ Marten: За всяко парче имахме различни идеи за певец или певица. Всички са жестоки професионалисти и наши приятели. Щастлив съм, че никой не отказа да участва. Без нито един от гостите в албума той нямаше да се случи. Благодарен съм на всички и поклон доземи за тях.

Николай Данев от Music Clinic Records: Формулата на успеха е в създаването на качествена музика

.: Работите ли с изпълнители, които имат договори с други компании или се стремите това да са независими артисти?

DJ Marten: Music  Clinic Records е прекрасен независим лейбъл, в който всеки, който прави хубава и качествена музика е добре дошъл. Сцената е малка и всички се позанваме. Кой с кой работи за нас няма значение.

.: Music Clinic Records беше създаден преди по-малко от три години. Вече имате не малко музикални продукти зад гърба си. Какво прави успешен един независим музикален лейбъл в България?

DJ Marten: Нивото, отношение и качествената продукция. Ние сме искрени в това което правим и варваме в него. Всеки помага на всеки. Това е най-важното според мен. Подкрепата и стремежа да създаваме нон стоп нови неща.

.: Как създавате песните си – предварително решавате каква да е тяхната визия, стил, звучене и кои ще са останалите изпълнители или просто ви идва вдъхновение и всичко става на момента, след което подбирате изпълнителите и конкретното звучене?

DJ Marten: О, при всички случаи импровизираме. Почваме с идея, която се променя доста докато стигнем до по-завършен вариант. В процеса на работа винаги изникват нови идеи и тогава се раждат предложенията кой и какво да добавим.

.: Техниката вече е достатъно напреднала, за да може един артист сам да запише почти всички партии в своите композиции. Как стоят нещата при твоите песни – предпочиташ да работиш с повече различни музиканти или предпочиташ да направиш колкото се може повече неща сам?

DJ Marten: Предпочитам да работя с различни хора. Имаме изключителни музиканти, с които записваме и които са част от лейбъла. Всеки допринася с нещо от себе си за усъвършенстването на парчетата.

.: Какво планираш в близко бъдеще?

DJ Marten: Бачкане, бачкане, пускане, репетиции, предаване и така...
Искам да избягам със семейството ми за малко, защото батерията има нужда от зареждане.

.: Какво би казал на тези диджеи, които сега започват?

DJ Marten: Пичове, слушайте мноого музика. Интересувайте се от историята на това изкуство, за да може да разказвате със сетовете си.

.: Какво ще си пожелаеш?

DJ Marten: Това да е само началото на всичко, което искам да се случи. И да сме живи и здрави, разбира се.

Сподели.