17 Декември 2018, 07:57

DJ Diass: Светът има нужда от рестарт

Google+ Pinterest LinkedIn +

DJ Diass в откровено интервю пред Avtora.com за живота зад пулта и новия си албум, рестартиращ представите ни за още по-качествена електронна музика.

Avtora.com: Откъде идва страстта ти към електронната музика?

DJ Diass: Не мисля, че мога да отговоря на този въпрос. Самото чувство, което изпитвам, когато слушам електронна музика, самият ритъм и градация на всеки един елемент, образуващ цялостното звучене, ме карат да настръхвам и кръвта ми кипва. От 12-годишен започнах да смесвам електронна музика, правя го и до ден-днешен - това не се е променило.

.: Как реши да я превърнеш в своя професия?

DJ Diass: Може би е било предопределено - моят баща също е DJ и то един от най-добрите, въпреки че с годините му се е наложило да пренасочи диско и хаус звученето към противоположния стил. Въпреки това той умело ми предаде основата на това не само да си DJ, който може да смеси две песни, но да бъдеш артист и селекционер, способен да накара аудиторията да усети неговия vibe.

.: Колко време и усилия отне създаването на албума Reset the World?

DJ Diass: Композирането, смесването и мастерингът на новия ми албум Reset The World ми отне година и половина. Всяка една песен е направена с много любов към музиката и личностно себеизразяване.

.: В него ни разказваш музикалната си история. Защо реши да го направиш?

DJ Diass: Имах желанието да изразя своя индиректен протест към цялостното отношение и поведение на хората. За съжаление, сме станали много злобни, дребнави, арогантни и безчувствени към нас самите и заобикалящата ни среда. Светът има нужда от рестарт. Емоционален и духовен рестарт с помощта на музиката. Затова реших да кръстя албума си и пилотното парче "Reset The World". Всички песни са много различни една от друга, надявам се всеки да намери своята и да постигне този рестарт благодарение на музиката..: Италианският лейбъл 303Lovers издава и разпространява албума зад граница. Какво е впечатлението ти от тях?

DJ Diass: 303Lovers е един от най-големите музикални лейбъли за електронна музика. Собственост на Manuel De La Mare, Alex Kenji & Luigi Rocca, които вече няколко години издават супер качествен deep, tech house & techno и техните рилийзи са непрестанно в класациите. За мен е огромна чест да работя с тях. Благодарен съм, че подкрепят мен и моя труд.

.: В Reset the World работиш с едно от имената, свързано с лейбъла - Luigi Rocca. Разкажи ни за работата с него. Какъв човек е той?

DJ Diass: Luigi Rocca е един от любимите ми продуценти от доста години насам и съм щастлив, че съдбата ни запозна. Сработихме се изключително бързо. Нашата обща песен се казва "Pyramind", като в CD носителя на албума ми е включен специалeн Intro Mix на парчето. Колаборирам се не само с Luigi, но и със самия Manuel De La Mare. Създадохме песента "Nothing", която е в по-клубен deep стил и също присъства в албума.

.: С кого още ти се иска да застанеш рамо до рамо зад пулта, а все още не си?

DJ Diass: През годините минах през почти всички разновидности и подстилове на електронната музика. В момента любимец ми е Jamie Jones. Излъчването и селекцията от музика, която има, ме карат да настръхвам.

.: Издай ни малко повече информация за предстоящото парти в Yalta Club. Какво да очакваме?

DJ Diass: На 27 март 2015 година е официалната промоция на албума. Събитието ще се състои в най-добрия клуб в България за електронна музика - Yalta. В колаборация с тях и 303Lovers всички присъстващи ще имат възможността да чуят песните от албума в клубна обстановка и да усетят цялостното им послание, предадено през перфектния звук на клуба.

Специален гост на ивента е именно Luigi Rocca, който ще ни забавлява до ранни зори. Warm up сетът пък е поверен на моите добри приятели от Гърция - David Kassi & GREG. Очертава се динамична вечер, изпълнена с много емоции, качествена музика и позитивни моменти! Подкрепете българското и заповядайте в Yalta Club да потанцуваме заедно!

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.