DJ Dian (Deep Zone): "Ани Лорак трябваше да победи на Евровизия"

Pinterest LinkedIn +

Deep Zone Project приключиха участието си на Евровизия, след като не успяха да получат необходимия зрителски вот, класиращ ги сред 10-те избрани финалисти. Avtora.com потърси коментара на DJ Dian за това, как се е отразил резултата от конкурса върху групата.

Avtora.com – Здравей, Дидо. Доволни ли сте от представянето си на Евровизия?

DJ Dian:
Както всички видяха, България се представи много оригинално, направихме голямо шоу. Всички много се накефиха и представихме модерен продукт, отличаващ се от другите. Беше съобразен с модерните тенденции в музиката, така че опредеделено "DJ Take Me Away" се хареса на абсолютно всички специалисти, фенове и участници.

.: Как приемате вота на публиката и резултата от конкурса?

DJ Dian:
Това, че зрителският вот не беше достатъчен, за да стигнем до финала, не означава, че нашето шоу или песента ни е лоша. Просто някакъв малшанс се получи. Доколкото разбрах, някакви 5 точки не са ни достигнали, за да преминем на финала.

Всяка квалификация е въпрос на време, в което да се пусне определена бройка sms-и. За съжаление, България беше малко ощетена в този формат. Ние трябваше да отидем директно на финала, наследявайки успеха на Елица и Стунджи, но поради смяна в регламента трябваше да се явим на два полуфинала. Това много раздели гласовете на българите. Както знаете, най-много гласуват сънародниците ни на една песен. Ние и без това сме малко, а като ни разделят и на две, напълно намалиха шансовете ни.


.: Чувствате ли се ощетени от системата?

DJ Dian:
Групата няма негативни чувства за това, че вотът е със sms-и, тъй като тази форма набира все по-голяма популярност. Напротив, много се радваме, че всички ще запомнят българското участие с едно здраво парче с добър саунд, отличаващо се от всички останали. Парче, което ще има дълъг живот след Евровизия.

.: Губи ли конкурсът сериозния си имидж, допускайки участници като ирландската пуйка Дъстин, например?

DJ Dian:
Не, не мисля, защото това е конкурс, обединяващ всички стилове без ограничение. Въпросът е да са оригинални шоуто и песента, така че дори и една пуйка да излезе да пее, е ОК, стига да е направена интересна и готина.

Мисля, че ирландците се бяха постарали да е интересно и комично, но както видяхте, не им провървя и не се класираха за финала. За сметка на това, пеещите пирати се класираха. В конкурса няма никакви ограничения.

.: Проследи ли участието на другите българи в конкурса?

DJ Dian:
С Филип Киркоров се видяхме. С него сме приятели, правили сме ремикси, освен това е и от Варна. Така че, по градски си говорихме. Страшно много ни подкрепяше през цялото време и спомена, че ще гласува за България. Те се представиха наистина жестоко, но зад тях стоят и всички бивши съветски републики, които са адски задружни и гласуват един за друг.

Ани Лорак беше, за мен лично, фаворитът и тя трябваше да победи.


.: А как ще коментираш изпълнението на Люси Дяковска и No Angels?

DJ Dian:
No Аngels са ми много симпатични, но не мисля, че песента им беше най-подходящата за конкурса, а и не съм убеден, че успяха да направят максимално добро шоу. Освен това, заедно с Англия бяха заели последното място, а мисля, че не заслужаваха чак толкова ниска оценка, защото все пак No Angels са запазена марка за поп музиката.

.: Какво предстои пред Deep Zone след Евровизия?

DJ Dian:
Чувстваме се много добре, настроени сме много оптимистично. Научихме много неща, направихме страшно много контакти там на място и в момента гледаме само напред и нагоре. Предстои ни четвърто национално турне, както и летни концерти и участия.

Паралелно с това, започваме работа по нов сингъл, който, живот и здраве, ще излезе в края на лятото. Така че, продължаваме с високо вдигната глава.
Сподели.