Дилъри на време (In Time)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 110 мин. Режисьор: Андрю Никол Сценарист: Андрю Никол С участието на: Джъстин Тимбърлейк, Аманда Сийфрийд, Силиан Мърфи, Винсънт Картайзър, Оливия Уайлд, Алекс Петифър, Джони Галецки, Мат Бомър. Трилър, фантастика

За филма:

Блокбъстърът на сценариста и режисьор Андрю Никол ("Гатака") - "Дилъри на време” (In Time) оглави класацията на българския боксофис по данни от киносалоните още в първите дни след премиерата му.

Иновативният сценарий обръща вниманието на зрителя към идеята за вечната младост и ценността на човешкия живот. А дори и да не си направите важни житейски поуки от този филм, остава удоволствието да се насладите на ослепителната Аманда Сейфрийд ("Червената шапчица", "Мама миа") и Джъстин Тимбърлейк – двата главни персонажа, около които се завърта и любовната история, наред с другите сюжетни линии.

Историята:

В паралелна реалност хората живеят до 25 години (възрастта, на която предния дял на мозъка се смята за напълно развит), след което спират да стареят, но всеки допълнителен час живот има висока цена. Дигитален часовник на ръката показва времето, което остава на героите, и с него те плащат ежедневните си разходи. Някой могат да си позволят да живеят векове, а други живеят буквално ден за ден.

Уил (Justin Timberlake) живеещ в гетото Дейтън, е несправедливо обвинен в убийство и по петите му е полицията. В бясната надпревара му помага Силвия (Amanda Seyfried) – дъщеря на богат магнат, натрупал състоянието си чрез верига от банки, отпускащи кредити с непосилни лихви на хората, които нямат дстатъчно време. Тя разбира, че в системата има нещо дълбоко погрешно, и иска да промени монотонния си скучен живот

За да създаде илюзията, че времето сякаш е спряло за богатите хора, режисьорът забавя камерата в сцените на луксозния квартал Грийнуич, и обратно – при снимките в бедната зона музиката е с бързо темпо, а по стените няма графити, защото никой няма време за такива неща.


Сподели.