Диктаторът (The Dictator)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 105 мин. Режисьор: Лари Чарлс. Сценаристи: Алек Бърк, Джеф Шафър, Дейвид Мандел и Саша Барън Коен. С участието на: Саша Барън Коен, Мегън Фокс, Ана Фарис, Джон С. Райли, Бен Кингсли, Джеф Гросман, Джейсън Мантзукас и др. Комедия.

За филма:

"Диктаторът" е поредната съвместна продукция на Саша Барън Коен и режисьора Лари Чарлс. Именно Чарлс режисира хитовите комедии "Борат" и "Бруно", но освен това е  познат с работата си като изпълнителен продуцент на няколко от най-успешните комедийни сериали като "Зайнфелд", "Луд съм по теб" и "Антураж", и "Curb Your Enthusiasm", на който е не само продуцент и режисьор, но и създател.

Саша Барън Коен, когото вероятно винаги ще свързваме с най-известните му превъплъщения като Али Джи и Борат, често е продуцент и съсценарист на собствените си филми и "Диктаторът" не прави изключение. Британският актьор обаче не се ограничава с еднотипни роли -  доказателството за това са изпълненията му в "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт" на Тим Бъртън и "Изобретението на Хюго" на Мартин Скорсезе.

В "Диктаторът" Коен си партнира с холивудските красавици Мегън Фокс ("Трансформърс") и Ана Фарис ("Точната бройка"), Джон С. Райли ("Трябва да поговорим за Кевин", Carnage) и носителя на "Оскар" Бен Кингсли ("Списъкът на Шиндлер", "Изобретението на Хюго").

Историята:

На какво е посветен животът на един диктатор? В този случай той (Саша Барън Коен) ще направи всичко възможно да се увери, че демокрацията никога няма да достигне до страната, над която властва.

Сподели.