Dido работи по нов албум с Jon Brion

Pinterest LinkedIn +

Британската поп звезда Дайдо (Dido) е започнала работата по своя трети студиен албум, който се очаква преди края на годината от Arista. Заедно с нея в процеса участва и известният продуцент Джон Бриън (Jon Brion), работил с артисти като Fiona Apple, Aimee Mann и Kanye West.

В току-що приключилите звукозаписни сесии в Лос Анджелис е взел участие и един от най-известните сесийни барабанисти, Мат Чембърлейн (Tori Amos), работил с артисти като Tori Amos, Pearl Jam, Fiona Apple, David Bowie, Robbie Williams, Kanye West, Garbage и мн. др.

"Написахме доста музика с Дайдо и вече започнахме да записваме", казва Бриън за Billboard. По думите му певицата е решила да обърне гръб на мейнстрийм поп рок звученето от първите си два албума, които регистрираха продажби от над 6 000 000 копия общо (Nielsen SoundScan).

"Сега тя търси нещо по-малко лъскаво. Мисля, че досега хората пренебрегваха емоционалния аспект в нейната музика, защото начинът, по който записите бяха представяни, правеше самата музика да изглежда еднообразна и безлична", коментира Бриън.

"Що се отнася до пеенето й, обаче, тя е просто невероятна, много голяма певица, всъщност една от най-големите, с които съм работил. Сега тя се опитва да преодолее някои задръжки в правенето на музика, които е имала. Което е много добре, защото само по този начин могат да се открият нови неща", допълва продуцентът.

Сподели.