Дидо от Deep Zonе: С турнето си в САЩ заредихме сънародниците си с БГ музика и БГ пауър

Pinterest LinkedIn +

Каним ви на супер свеж разговор с Дидо от Deep Zone и ви обещаваме, че ще останете адски доволни. След успешно турне в САЩ групата зарадва почитателите си с чисто ново парче, което, вярваме, ще се превърне в саундтрак на всички морски приключения от лято 2014.

Всичко за новата песен, бляскавото турне, американската мечта, музите, вдъхновението, бирите и Световното по футбол - лично от Дидо.

.: Преди броени дни Deep Zone се завърнаха от турне в САЩ. Разкажи ми малко повече за него.

Дидо: Да, бяхме на едномесечно турне в Щатите (за първи път в пълен състав) и имахме 10 парти концерта в Америка и Канада. Имахме много успешни концерти в Ню Йорк, Лас Вегас, Лос Анджелис, Вашингтон, Чикаго, Монреал и Торонто. В повечето клубове партитата бяха адресирани към българската общност в Щатите, такава беше и една от целите на турнето – да заредим нашите сънародници с БГ музика и БГ пауър. Особено емоционално беше участието ни в Лос Анджелис, в супер луксозен клуб на Холивуд булевард, където завършихме и турнето си.

.: Но от България по-хубаво няма или...

Дидо: За добро или за лошо е така. Където са семейството и приятелите ти, там се чувстваш най-добре. Между другото, имахме предложение да останем в Америка, тъй като някои наши приятели много харесаха всичко, което чуха и видяха покрай турнето ни. Бяха готови да ни помогнат да останем и да се установим – нещо, което би било чудесно от гледна точка на професионална реализация и съм сигурен, че бихме постигнали много за кратко време. Но не се знае какво ще изгубим тук.

.: Издадохте нова песен съвместно с Наско Колев от X-Factor. Разкажи ни и за нея.

Видеоклипът е готов още от края на май месец, но някои неща претърпяха корекции. Премиерата беше на 17.06, като парчето тръгна паралелно по радиостанциите, по телевизията, както и из интернет. Песента е дългоочаквана от публиката, тъй като това е първата поява на Наско Колев след края на Х-Factor. "Зиг-Заг" е включена в новия албум на Deep Zone "Няма не".


.: Какво ти дава работата с други музиканти?

Дидо: Освен забавление и много готини моменти по време на самите записи, работата с други музиканти разширява кръга на самата песен. Наско като личност е много интересен и супер талантлив. А комбинацията между Deep Zone и Наско Колев - мисля, че ще бъде изненадващо добра!

Всяка колаборация между добри изпълнители е успешна, стига да се направи наистина стойностна продукция.

.: Музиката е?

Дидо: Музиката е музика. Тя е много повече от думи. Музиката е сила, която влияе. Тя дърпа струни в човешките чувства и емоции и трябва да се внимава какво се влага в нея.

.: А как се вдъхновяваш?

Дидо: Вдъхновението е цялостен процес, тоест вдъхновението на Deep Zone е общо, музите на различните членове на групата са различни, но всичко, което правим сега, е на база дългогодишен опит и усилена работа.

.: Не мога да не те попитам гледаш ли Световното?

 Дидо: Да, и то както си му е редът - в мъжка компания с бири и барбекю.

.: Прогнози?

Дидо: Никакви. Много ме е яд, че България не участва, защото тогава всичко е много по-емоционално.


Сподели.