Диджеи от цялата страна ще атакуват София

Pinterest LinkedIn +

Диджеи от цялата страна ще имат възможност да участват във втория по рода си шампионат "Nokia Stack Attack", стана ясно днес на пресконференция, дадена от организаторите на събитието Nokia и Stack Attack.

Шампионатът ще започне с 5 предварителни кръга в различни градове - Пловдив (на 2 май), Стара Загора (на 10 май), Велико Търново (на 17 май), Варна (на 23 май) и София (на 30 май). След провеждането на туровете от всеки град ще се излъчат по 10 финалисти, които ще се състезават на финала на 15 юни в столичния "Парти център 4 км".

Специален гост на финала ще бъде носителят на световната титла за диджеи DJ Netik, а състезателите ще бъдат оценявани от жури в състав: DJ Пачо, DJ Ради, DJ Стивън, DJ Ефо, DJ Станчо и музикантите Ясен Величков (група "Те") и Румен Бояджиев-младши.


Атанас Петков от Stack Attack и Благовеста Димова от Nokia разясниха подробности около шампионата. Снимка:Avtora.com

"За разлика от останалите диджей-конкурси ние сме разделили участниците в три категории - "house-techno", "retro-pop" и "hip-hop & R&B", като всяка категория ще си има първо, второ и трето място. Всъщност искаме да обхване всички видове музика, която се пуска по клубовете, а не както останалите - само електронната", коментира за Avtora.com Атанас Петков от Stack Attack.

Наградният фонд на шампионата осигурява по един професионален грамофон за победителя във всяка категория, а останалите награди са осигурени от организаторите Nokia. Като допълнение по време на всеки тур, както и на финала ще бъде заснето DVD, което има за цел да представи българската клубна култура и ще бъде разпространено и в чужбина.

Сподели.