Diddy (aka Sean Combs, aka Puff Daddy) пуска собствена музикална телевизия

Pinterest LinkedIn +

Американският рапър и бизнес предприемач Шон Комс (Sean Combs), известен с артистичните псевдоними Puff Daddy, P. Diddy и Diddy, ще стартира собствена музикална телевизия догодина, обяви изпълнителният вицепрезидент на Comcast Corporation - най-големият доставчик на кабелна телевизия в САЩ с над 22 млн. абонати, ексклузивен дистрибутор на телевизионните канали на звездата от NBА Меджик Джонсън и холивудския филммейкър Робърт Родригес.

Наречена Revolt, телевизионна мрежа на Комс ще заложи на музикална и поп-културна програма, която ще включва музикални видеоклипове, концертни изпълнения, новинарски блокове, интервюта и др. Разработвана в партньорство с ветерана от MTV Andy Schuon, телевизията ще се отличава със силно застъпения социален компонент.

"Revolt е първият телевизионен канал, замислен и създаден от нулата в новата ера на социалните медии. Ние изграждаме Rеvolt като платформа за артистите, чрез която да могат да достигнат до изключително огромен брой хора по напълно различен начин. Revolt ще се случва на живо, подобно на всички велики моменти в историята на телевизията", казва се в изявлението на Комс, чието богатство към 2011 г. възлизаше на половин милиард щатски долара, поставяйки го на първо място в класацията на най-богатите хип-хоп артисти в музикалната индустрия.

Той е собственик на компанията Sean Combs Enterprises, която през 2007 г. сключи многогодишен контракт за партньорство с концерна Diageo PLC, благодарение на който се очаква да генерира над $100 млн. печалба.

Що се отнася до музикалната му кариера, наскоро Diddy взе участие в микстейп албума Rich Forever на Rick Ross, а усилията му в момента са насочени най-вече към неговия лейбъл Bad Boy. Сред последните попълнения в него са рапърите French Montana и Los.

Сподели.