Дичо,Теди Кацарова и RDMK с песен срещу агресията в училищата

Pinterest LinkedIn +

Проектът "Младите хора – бъдещето на България – това сме ние" стана причина и вдъхновение за песента "Агресия", изпълнявана от Дичо, Теди Кацарова, Руди, Дули, Муден и Кукушев. С началото на учебната година съвпадна и премиерата на песента и на видеоклипа, чието послание е да се намали агресията сред децата.

Идеята е чрез музика, която най-лесно въздейства на младите хора, да се намери диалогичен начин за разрешаване на наболелия проблем за агресивно поведение сред подрастващите в България. Песента "Агресия", създадена в подкрепа на проекта срещу насилието в училищата, се ражда по идея на д-р Денислава Ангелова, съучредител на Асоциация "Докосни дъгата" (с принос за детското здравеопазване и грижа) и е с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

Видеото е заснето в държавното училище СУ "Ген. Владимир Стойчев" (първото спортно училище в гр. София, открито на 01.09.1974 г.). В него участват младежи от учебното заведение, които проявяват голяма артистичност и се справят изключително добре с ролите си. Сюжетът на клипа разказва как група момчета тормозят друго момче, а действието внушава, че не е нужно да се биеш, за да бъдеш забележим и атрактивен.  

Проектът "Младите хора – бъдещето на България – това сме ние"  ще обхване общините Варна, Кърджали, Плевен и Шумен, а сред основните му акценти са темите "Насърчаване на здравословен начин на живот", "Превенция на различните форми на зависимости" и "Превенция на агресията сред младите хора".


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.