Дичо споделя за бъдещите си творчески планове

Pinterest LinkedIn +

След официалната информация за раздялата на Дичо и D-2 - групата, която той и Митко Кърнев създадоха през 1999 година и която безспорно ще остане в историята на съвременната българска музика под номер 1 за 6-те години на съществуването си, певецът сподели пред Аvtora.com решението и някои от идеите си за солова кариера.

Както Avtora.com писа, наскоро музикантът записа за предизборната кампания на ОДС химн, композиран от него, Фичо и Данте (Phuture Shok). В записите Дичо за първи работи със симфоничен оркестър - колаборация, от която е очарован. В диска, който партията ще раздава на привържениците си, ще влязат още две авторски парчета на музиканта. Преди няколко дни, той е записал отново с оркестър щрайховете за първото от тях.

След приключването на този проект, Дичо изцяло ще се отдаде на соловата си кариера. Първи сингъл ще се появи най-вероятно през септември, подписан единствено с името на музиканта. В последствие към него ще бъдат добавени инициалите на музикантите, с които той ще създава и записва новата си продукция. Това са Филип Александров - Фичо и Йордан Ставрев - DJ Dante. Биографиите и на двамата започват далеч в миналото, много преди създаването на последната им съвместна група Phuture Shok.

Фичо започва с бандите "The Street Boys" и "Sceam", присъединява се към Pyromania (и Plastic Hi-Fi), Babyface Clan и е едно от най-утвърдените имена на ъндърграунд сцената.

Данте, който започва като басист, свири с хардкор-проекта Ribcage, по-късно с Der Grune Punkt и 5 години отсъства от България, сега освен член на Phuture Shok е и клубен DJ, който е кардинален за звученето, което Дичо търси. Стиловата посока на това звучене ще е соул, хип-хоп - музиката, която той слуша през последните години, която определя като модерна и която му носи вдъхновение. Не на последно място - музиката, която "се получава с тези невероятни музиканти".

Чрез Avtora.com, Дичо се обръща към младите хора, които според него ще са основната аудитория за музиката му. Посланията му са "да си опичат акъла, да работят много, и да вървят по собствения си път, за да постигнат целите си". Той дава за пример начина си на живот, който включва ежедневен спорт, "за който никой няма извинение да не може да отдели половин час на ден". Спортът той посочва като източник на позитивизъм и възпитаване на дисциплина, а към здравословния си начин на живот от години е включил и вегетарианството.

Имайки дългогодишния опит от сцената, суетата и правенето на много компромиси, "без които не може", той съветва хората да се обърнат към религията - нещо, което е направил за себе си.
Сподели.