Diablo среща Avengers в Marvel Heroes. Виж дебютния геймплей трейлър тук!

Pinterest LinkedIn +

Известната първоначално като Marvel Universe Online, а след това като Marvel Universe масова онлайн мултиплеър екшън ролева игра по мотиви от комиксите на Marvel, разработвана от Gazillion Entertainment, бе представена официално в подробности от студиото, чийто президент от 2011 г. насам е Дейвид Бревик – един от създателите на Diablo и съосновател на Blizzard North.

Marvel Heroes ще бъде достъпна безплатно за игра, без абонаментни такси, но с опцията за закупуването на допълнително in-game съдържание чрез микротранзакции.

Един от елементите, на които е обърнато особено внимание, е пълната свобода на изграждане на игралните персонажи според вкуса и експерименталните търсения на играчите.

Опциите за индивидуализация на супергероите от вселената на Marvel като Iron Man, Ms. Marvel, Human Torch, Storm, Cyclops, Hulk, Spider-Man, Thor, Wolverine, Captain America, Thing, Squirrel Girl, Nova, Cable Deadpool и Black Widow ще включват множество костюми, суперсили, най-различни предмети и др., така че Wolverine на играча "X" да се отличава напълно от този на "Y", "Z" и пр.

Игралната карта ще включва локации като Midtown Manhattan и Xavier Institute – социални точки за срещи и търговия, както и Hell's Kitchen и Mutant Town, където играчите ще отиват в изпълнение на мисии.

Въз основа на биографията на Дейвид Бревик и включените в пилотния трейлър на играта геймплейни кадри може да се заключи, че механиката на Marvel Heroes ще има повече сходства с класическите dungeon-crawler игри, отколкото със заглавия като DC Universe Online.

Сценарият на продукцията е дело на Браян Майкъл Бендис, който е добре познат на феновете на комиксите на Marvel – библиографията му включва Ultimate Spider-Man, New Avengers и Secret Invasion, а в центъра на сюжетната фабула ще бъде суперзлодеят Doctor Doom.

Marvel Heroes се захранва от Unreal Engine 3 и ще се играе в браузер. Точната му дата на издаване все още не е известна.


Сподели.