Десислава: Slavatronika е некомерсиален бутиков експеримент за ценители!

Pinterest LinkedIn +

Една от най-популярните изпълнителки на българската поп и попфолк сцена - Десислава, пред Avtora.com за новия си "бутиков" музикален проект Slavatronika и актуален летен денс хит I Like.

Кристиан Ставрев: Въпреки успеха на "Най-неправилният мъж", ти пусна и ремикс на парчето в регетон стил. Това нова мода ли е в попфолка или и ти искаш да комерсиализираш максимално песните си? 

Десислава: Целта е една по-бавна песен да може да влезе в дискотеките. По принцип аз много харесвам балади, но влезеш ли в дискотека или бар, няма как хората да танцуват на тях. Затова се правят ремиксите. Този регетон на "Най-неправилният мъж" вече се върти по заведенията и това е достатъчно за мен.

.: Би ли приела да представиш страната ни на "Евровизия 2012"?

Десислава: Ако получа покана – да. Имам достатъчно време за подготовка на парче. Въпреки че държа да отбележа, че ще го направя само и единствено заради хората, които искаха аз да съм изпълнителят, който да представи България тази година.

Моето мнение е, че "Евровизия" е конкурс, в който има уговорки и България няма глас и позиции. Повтарям отново – това е само мое мнение..: Какво представлява проектът ти Slavatronika?

Десислава: Slavatronika е един експеримент, в който участват много добри музиканти от Англия и България.

В основата на този проект са двама артисти от Лондон – Ванчо Манойлович и Мат Купър. Ванчо през годините е свирил с големи звезди от Сърбия, а после и от световната сцена като Pink Floyd, The Who и др. От своя страна, Мат Купър е част от небезизвестната група Incognito. В Slavatronika участват и български музиканти, които свирят фолклорните мотиви.

Мисля, че Slavatronika е нещо различно, нещо некомерсиално, по-скоро ценителско и бутиково... Хората сами ще преценят.

.: Новото ти парче I Like излезе под псевдонима Dess...

Десислава: I Like е лятно денс парче, което няма нищо общо с попфолка. За първи път работя с румънски екип. Оказаха се големи професионалисти и съм доволна от съвместната ни работа. Режисьор на видеото е един италианец - с него ме запозна "Мистър България" Мариян Кюрпанов, с когото от много време мечтая да се снимам. Мисля, че се получиха добре нещата и наистина се надявам песента и клипът да се харесат на хората.

Иначе, чувствам, че в момента започва нова музикална ера за мен и в този смисъл реших, че ще бъде по-добре, ако се подписвам под поп проектите си с друго име. Така или иначе Dess не е много по-различно от Деси или Десислава. Много мои приятели се обръщат към мен именно по този начин.

.: Само за българския пазар ли гласиш I Like?

Десислава: Като цяло за европейския пазар – все пак той включва и българския. Имам амбиции за извън България, но ще видим....: Тиражираше се, че ще имаш дует с Nana. Колко истина има тук и докъде я докарахте?

Десислава: Аз не обичам да говоря предварително. Искам когато песента е факт, тогава да го обявя. Защото и аз, и Nana може да искаме да направим общо парче, но ако не си допаднем и не харесаме една и съща песен... няма как да стане. Така че... когато нещата се получат, веднага ще се похваля.

.: Разбрах, че се подготвяш да се местиш в София? Има ли конкретна причина или просто искаш Майки да става "столичанче"?

Десислава: Въобще не държа Майки да става "столичанче". Просто поради естеството на работата ми, често ми се налага да идвам до София – дали за участия, дали за интервюта, за работни срещи... и няма как, по-удобно ще ми е тук. Но тепърва имам да стягам жилище... така че ще видим кога ще се преместя.

.: Сама ли ще избереш интериора в новото си жилище?

Десислава: До голяма степен идеите са мои. Разбира се, помага ми дизайнер и се надявам двете да направим едно уютно жилище..: Нещо специално ли си замислила?

Десислава: Преди всичко държа да е уютно. Най-специалното нещо са мебели от дървени жп траверси на 200 години. Звучи странно, но масата и столовете са изработени от траверси. Към 18-ти век английските колонизатори на Африка решили да прокарат ж.п. линия от Кейптаун до Кайро. Но към края на 20 век решават да подменят траверсите на железницата, които били направени от най-твърдото и устойчиво на външни влияния дърво тик. Мебелите са много ефектни и много масивни. Само масата тежи 120 кг. Иначе държа на уюта, на ярките цветове.

.: Сама ръководиш телевизията си, сама подбираш песните, дрехите си и сама гледаш детето си. А сама ли е Десислава в момента?

Десислава: Ако говорим за любов – да. Десислава е сама в момента, обсебена от работа!

.: Все още ли са оптегнати отношенията ти с Азис или най-накрая "заровихте томахавката"?

Десислава: Честно казано, нашите отношения постоянно се променят, но като цяло аз си го обичам!


Сподели.