Десислава, Цецо Елвиса и Софи Маринова напред към "Българската песен в Евровизия 2012"

Pinterest LinkedIn +

В БНТ се състоя първата селекция на подадените за участие в конкурса "Евровизия 2012" общо 64 български песни. След близо 4-часово прослушване, 22-мата членове на Академията, сред които са Михаил Белчев, Хайгашод Агасян, Мария Ганева, Ана-Мария Тонкова, Васил Гюров, Живко Колев, Енчев от Румънеца и Енчев и Драго Симеонов, класираха 33 композиции за следващия етап на състезанието. Председател на Академията за втора поредна година е композиторът Стефан Димитров.

Прослушването беше напълно анонимно, като специалистите чуха песните в реда на тяхното подаване за участие в конкурса. За каквито и да е прогнози е още рано да се говори, съобщават от БНТ, тъй като на 23 ноември всички 33 допуснати до втория етап на състезанието песни отново ще бъдат селектирани, като за целта кандидатите ще изпълнят своите композиции на живо в телевизионно студио.

До полуфинала ще бъдат допуснати само 22 песни.

Сред изпълнителите, оценени от Академията след първия етап, са Ивайло Колев, който участва с цели три песни, а певиците Съни и Симона Сиваньо стигат до втория тур с по две парчета.

Напред в конкурса продължават и попфолк звездата Десислава, чиято песен Love is alive на този етап получи най-много от гласовете на Академията, Цецо Елвиса, Софи Маринова, Стилияна Христова, Тодор Гаджалов, Николай Манолов, Вяра Пантелеева, Маргарита Хранова и други.

Телевизионните зрители ще се включат в избора на "Българската песен на Евровизия 2012" на полуфинала, който ще се излъчи директно по БНТ на 14 януари 2012 година. Пълният списък на всички участници и резултатите, които получиха те, са публикувани на сайта на БНТ.


Сподели.