20 Март 2018, 23:39

"Депресито" − Ланчо feat. G-Man

Google+ Pinterest LinkedIn +

На фона на новината, че световният хит Despacito (Luis Fonsi ft. Daddy Yankee) се превърна в най-слушаната песен на всички времена, предлагаме македонския прочит на песента. Не по-малко забавната балканска версия е озаглавена "Депресито".

Както личи от текста, той е и пародиен, и сатиричен, а проблемите на съседите като че ли не се различават много от нашите:

"Ејј, дур бевме јаки
ти стално се смееше
што ти стана што се растажи?
Немој случајно налево да ми се престроиш
држи десно, биди среќна ти.
... Деепресито,
немој да си депресито,
не се плаши моја мила,
ќе видат они што е сила!
... Деепресито,
зашто си ми депресито?
Можат само да ни се фатат,

нашите пак ќе се вратат
Недај боже!
Недај боже!

Ако има господ,
нема ниту ден да лежам,
ќе бегам се дур можам
да си овозможам.
Сите ќе ве апсам,
ние сме на власта,
крајот ви се гледа,
сите ќе ве редам полека, полека.
Идете во затвор,
еден по еден од прв до последен
... Деепресито,
немој да си депресито,
не се плаши моја мила,
ќе ги симнеме брзо на сила
... Деепресито,
зашто си ми депресито?
Можат само да ни се фатат,
нашите пак ќе се вратат.
... Деепресито!"


Сподели.