"Despacito" обра наградите на Billboard Latin Music Awards 2018

Pinterest LinkedIn +

Най-възпроизвежданата песен на 2017 обра наградите по време на Billboard Latin Music Awards, спечелвайки шест приза. "Despacito", която съживи глобалния интерес към латиноамериканската музика, беше подходящ начин за отбелязване на 20-годишнината от основаването на наградите, които бяха връчени в Лас Вегас в четвъртък вечер.

Персонални награди пък спечелиха Луис Фонси и Джъстин Бийбър. Всъщност имаше експлозия от латино песни, които станаха световноизвестни през тази година, както и латино изпълнители, които успяха да достигнат до огромен брой фенове.

Голямата награда за изпълнител на годината, която взема под внимание продажбите и стрийминга, отиде при Озуна, който имаше успех във всички области благодарение на дебютния си албум "Odisea". Суперзвездата Шакира бе сред големите победители на вечерта с пет награди. С приз се прибра и Малума.

Тази година специалната награда за постижения получи мексиканската рок група "Мана", която бе отличена както за кариерата си като една от най-емблематичните групи в латино музиката, така и за общественозначимите и благотворителни инициативи, с които се ангажират музикантите, сред които се откроява екологичната им фондация "Селва Негра".

Наградите Billboard Latin Music Awards почитат най-популярните албуми, песни и изпълнители в латино музиката, определени от действителните продажби, стрийминг, радиопредавания и социални данни, които показват седмичните класации на Billboard за едногодишен период. Призовете са кулминацията на конференцията на латиноамериканската музикална борса, която се проведе на 23-26 април в в Лас Вегас.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.