Depeche Mode разкриват още подробности около новия си албум

Pinterest LinkedIn +

Depeche Mode вдигат всички завеси пред дългоочаквания си нов албум "Playing The Angel" на официалния си сайт www.depechemode.com.

Заглавието на албума е взето от текста на песента със заглавие "The Darkest Star". Самият албум е записан в Санта Барбара, Ню Йорк и Лондон. Записите започнаха през януари 2005 г. в Калифорния с помощта на обещаващия млад продуцент Бен Хилиър (Ben Hillier, Blur, Tom McRae, Elbow).

"Трябва да влагаш много старание в преоткриването на самия себе си", признава Дейв (Dave Gahan), "така че е добре да работиш с нови хора, които да те тласкат напред."

"Playing The Angel" е по-забързан от предишните два албума на Depeche Mode и това засилва усещането за настойчивост и енергичност. Любовта на Бен към аналоговите синтезатори пред дигиталните технологии допринася за чувствително различното звучене на албума.

Това е първи албум за култовата група след издаването на "Exciter" през 2001 г. Той ще бъде издаден на 17 октомври, но преди албума, на 3 октомври, излиза първият сингъл от него "Precious".

В началото на 2006 г. Depeche Mode тръгват на гигантско европейско турне, което ще започне в средата на януари и ще продължи до началото на април.

Траклист на "Playing The Angel":

"A Pain That I’m Used To"
"John The Revelator"
"Suffer Well"
"The Sinner In Me"
"Precious"
"Macrovision"
"I Want It All"
"Nothing’s Impossible"
"Introspectre"
"Damaged People"
"Lillian"
"The Darkest Star"

Сподели.