Денят на голeмите усти: Камелия Vs Венета Райкова

Pinterest LinkedIn +

Две скандални и противоречиви личности, бяха противопоставени задочно в битка една срещу друга дни след началото на VIP Brother 3. "Голямата уста" срещу "Малката сестра" или Камелия срещу Венета Райкова.

Независимо дали предизвикват възмущение или възхита, двете звезди са от дамите, пред които никой не остава безразличен. Нека си припомним техните кариери и да опитаме да ги сравним в една импровизирана класация.

 

Пътят към върха:
 

Камелия - фолк дивата е родена е 10 януари в Чипровци. Иска ни се да добавим и годината, но тъй като тя самата строго я пази в тайна, се доверяваме на колежката й Глория, според която е 1970 или 1971. Като дете първоначално смята да се изявява в медицината или правото, но скоро става ясно, че сцената я влече твърде силно, за да я пренебрегне - още 11-годишна става солистка на училищния хор.

Скоро външният й вид дава нова предпоставка да се насочи към нея - печели конкурсите "Мис Чипровци" и "Мис Монтана". Любопитен факт, който малцина знаят за нея е, че през 1995 г. е сред финалистките на "Мис България", но губи короната от Жени Калканджиева. Малко след това се захваща сериозно с пеене - изявява се по сватби, кръщенета, първоначално у нас, а след това за известен период и в Швейцария. Сама признава, че началото е било трудно: "Ходех по участия на автостоп"..

Решаваща за бъдещето й се оказва срещата с Митко Димитров, шефа на "Пайнер" през 1997. Година по-късно излиза и дебютният й албум - "Огън момиче", който подсказва, че на хоризонта се появява нова "гореща сексбомба". Огънят не е загаснал и до днес - 10 години по-късно, но новото амплоа на Камелия като водеща на Голямата уста ни кара да си мислим, че и предстоят още по-успешни дни.

Avtoметър: 8 от 10. "От Мис Чипровци до днешни дни"

 


Въплъщението на Eротиката с главно "Е"...


Венета Райкова - скандалната водеща е родена на 2 май 1974 година в Попово. Израства без баща, като и до днес не желае да поддържа отношения с изоставилият я родител. Завършва право в НБУ, но никога не го е практикувала. През 1992 година става първата носителка на титлата "Мини мис България". Тук е нужно да направим уточнението, че короната е предназначена не за малки момичета, а за миньончета на възраст между 16 и 23 години. Амбициите й обаче са значително по-високи и са насочени към "светлините на прожектора".

Едва 18-годишна започва работа във в-к "Хай-лайф", а скоро става известна с агресивния си журналистически подход в "Частен случай" по БНТ. По-късно се изявява и в "Евроком" с авторското си "Ексклузивно", с което подсказва за страстта си към пикантериите и скандала. На 20 март 2004 г. Венета стига и до първия в българския ефир телевизионен таблоид - "Горещо".

Аvtoметър: 9 от 10. "Още ни пари под краката"

Кариера: 

Камелия - ако има място, в което фолк звездата да е във вихъра си, то това безспорно е сцената. Дали ще е сцената на "Биад", "версай", "Син Сити", с микрофона в ръка и блясъка в очите, Камелия е способна да подлуди публиката. Съчетанието от скандалния й образ и добрите й гласови данни е формулата на успеха й от години. В собствената си сфера тя е безспорната кралица за голяма част от феновете на поп фолка.

Аvtoметър: 10 от 10. Който не вярва, утре в "Биад"...


Добре дошли на "горещия стол". Температура на въпросите - над 70 градуса...

Венета Райкова - Не са малко тези, които не приемат работата й за чиста "журналистика", но от чисто статистическа гледна точка, продуктът, който Венета предлага в ефира е сред най-успешните за НТВ. Скандално, жълто, пикантно, брутално, цинично... независимо от всички тези определения, докато зрителите продължават да включват телевизора в късната съботна вечер, едва ли някой ще има правото да се съмнява в нея.

Аvtoметър:
10 от 10. Който не вярва, да превключва на мача...


Скандалност

Камелия - Самото име на фолк звездата вече е достатъчно, за да предизвика скандал. Тя никога не е крила, че залага на подобен имидж и макар наскоро да сподели, че го прави единствено в ролята си на популярна личност, ще й е доста трудно да убеди публиката в това. Дали ще я гледаме как целува други красавици облечена само по родния трибагреник или пък в образа на "непорочната" Дева Мария, скандалът е нейното "второ аз". Без него вече и на самата нея ще й е трудно да задържи почитателите си.

Автометър: 9 от 10.
"Ето това чукане чакахме"...

Венета Райкова - Публичният образ на Райкова с една дума е скандал, особено когато говорим за кариера. Подходът й към събеседниците й според мнозина на моменти е направо брутален. Тя е готова на всичко в името на по-високия рейтинг и го е доказала нееднократно в предаването си, което заслужава по-скоро прозвището "Зловещо", вместо "Горещо". До голяма степен залага на подобен имидж и в личния си живот, чрез "има-няма" любов със съпруга й и екс-участник в Big Brother Тихомир. Очаквано, през 2007 година двойката получи приз от българско светско списание за скандал на годината.

Аvtoметър: 10 от 10. "зловещо", нали..
 


Кой сега е номер едно, пита Playboy..   Продажбите на броя отговарят...

Сексапил: 

Камелия - безспорно, това е едно от големите предимства на 40-годишната фолк дива и тя редовно залага на него. Без значение дали ще направи стриптийз в тв ефир, ще превърне голата си сесия за родния Playboy в най-успешната корица в историята му или ще радва силния пол в реклама на водка, "сексът" и Камелия вървят ръка за ръка. По време на участието й във VIP Brother видяхме, че и тя е подвластна на времето, но самият факт, че толкова години не слиза от устите и очите на мъжете, говори достатъчно сам по себе си.

Аvtoметър: 10 от 10. Абсолютен "Оргазъм".


Венета Райкова - ситуацията не е много по-различна и при "горещата" водеща, макар че в последно време започна да отстъпва по този показател. Все още обаче мнозина помнят времената, в които бе спрягана за интимна с Тодор Славков, рапъра Ванко 1, Графа, а излъчването й на недостъпна блондинка бе като магнит за мнозина. Факт е и, че Венета бе сред първите родни дами, които се появиха на корицата на Playboy, а самият брой бе изкупен за рекордно кратко време. Tя дълго попадаше и в класациите на най-желани от мъжете дами у нас. Днес обаче Венета предпочита да се изявява с реномето на "сериозна и улегнала" жена, която отскоро е вече и майка.

Аvtoметър: 8 от 10. "Къде изчезна, мила ни Венето"..


Венета удари едно.. голо рамо на старта на родния Playboy...


Малката сестра vs Голямата уста

Венета: Безспорното предимство на малката блондинка са годините телевизионен опит зад гърба й. Форматът на съпътстващото Big Brother предаване "Малката сестра" повтори този на "Горещо" с единствената разлика, че се излъчваше "на живо". Последното на моменти изигра лоша шега на журналистката, например когато клоунадата на антигероите Панайот и Пеньо превърна нейното собствено предаване от скандално в откровено просташко. Все пак рутината на Райкова и позволява да овладява положението дори, когато то изглежда безнадеждно. В Малката сестра винаги жадната за рейтинг Венета плува комфортно като гупа в аквариум.

Аvtoметър: 8 от 10


Камелия: Телевизионният й дебют като водеща на "Голямата уста" изненада мнозина. Първоначално неприятно, а после обратното. С показаните си качества за импровизация фолк звездата превърна бързо липсата си на опит в предимство. Не без помощта на Камелия "Голямата уста" е изключително динамично предаване, което вкара свежа глътка въздух в наситения до втръсване от едни и същи физиономии ефир. Камелия доказа на практика, че трансформация подобна на тази на Азис от певец на тв водещ не е нещо непосилно за друг в БГ Шоубизнеса, а конкретния пример буквално я изстрелва в съвсем различна от досегашната орбита. Ако преди имаше подхвърляния за конкуренция м/у Азис и Камелия, то сега тя е очевидна и осезаема.

Аvtoметър:
9 от 10


Текст: Митко Попов

Сподели.