Делото между No Doubt и Activision за Band Hero приключи с извънсъдебно споразумение

Pinterest LinkedIn +

Три години след завеждането на иск срещу Activision от страна на No Doubt във връзка с присъствието на бандата в касовата видеоигра Band Hero, двете страни се споразумяха по случая, без да се стига до среща в съда.

Подобно на вдовицата на Кърт Кобейн, Кортни Лав, No Doubt заведоха дело срещу американската гейм компания поради неправомерно според тях вложената в играта функционалност, позволяваща използването на аватара на групата за изпълнения на парчета на други артисти.

Адвокатите на групата, предвождана от (мулти)платинената фурия Гуен Стефани, възнамеряваха да осъдят Activision за нарушаване на клауза в договора им с клиентите им, според която въпросният аватар може да се използва от играчите единствено при възпроизвеждане на музиката на No Doubt.

Гейм гигантът не просто отхвърли твърдението, но отвърна с контраобвинение. Планираната дата на изслушване пред съдебни заседатели бе 15 октомври, но сега става ясно, че групата и Activision са се споразумели извън съда. Точните параметри на споразумението на този етап остават конфиденциални.

Що се отнася до иска на Кортни Лав, нито Activision, нито неин представител са изнасяли актуална информация по случая от много време насам.

Сподели.