Dell S2340T – ултимативният РС дисплей, готов за Windows 8

Pinterest LinkedIn +

Напоследък повечето водещи производители в хай тек индустрията са толкова съсредоточени върху модерния в момента пазар за таблети, хибриди и други мобилни устройства, че сякаш съвсем забравиха за добрите стари и верни настолни РС.

С изключение на оригинални, но самотни опити за разчупване на формата в това отношение като показания на тазгодишния CES Transformer AiO на Asus, в този сегмент цари разочароващо затишие.

За щастие явно не всички РС компании са загърбили корените си и поне някои от тях се стремят да иновират и в по-неатрактивния днес десктоп пазар.

Dell например наскоро показа много интересен нов модел РС монитор, който ще ви позволи да се възползвате пълноценно от революционните опции за сензорен контрол, предлагани от Windows 8.

S2340T, както подсказва името му, е с диагонал 23 инча и Full HD резолюция (1920 х 1080 пиксела). Той е базиран на модерна IPS матрица, която е гаранция за отлично цветопредаване с богата гама, рязък контраст и наситени ярки тонове.

Предната му повърхност е изцяло защитена със здраво стъклено покритие и е чувствителна на допир. По този начин той осигурява отлични възможности за управление на операционната система с докосване.

Специално конструираната му стойка е с уникален дизайн, благодарение на който наклонът на дисплея може да се настройва гъвкаво – можете дори да го позиционирате успоредно на повърхността на бюрото ви и да го използвате като повече или по-малко класически таблет.

От интерфейсна гледна точка S2340T впечатлява с изобилие от възможности и функционалност. Мониторът не само разполага с набор от USB 3.0 портове за включване на външни устройства, но може успешно да играе ролята и на USB/мултимедиен хъб.

В основата му ще откриете още Ethernet мрежов порт, вграден микрофон и дори самостоятелна USB базирана звукова карта. Изключително приятна екстра е и наличието на интегрирана Full HD (1080p) уеб камера.

Към S2340T лесно можете да включите произволен външен източник на видеосигнал като имате опция за избор между HDMI и DisplayPort входове.

Единственото, което разочарова в този модел, е цената му, която е доста солена за РС дисплей от този клас (23 инча IPS) - близо 900 долара. Ако успеете да я преглътнете обаче, срещу нея ще получите ултимативния съвременен компютърен монитор, готов за използване с Windows 8.


Сподели.