Dell Latitude XT3: най-доброто от света на таблетите и лаптопите

Pinterest LinkedIn +

Днес таблетите са навсякъде. Горе-долу същото може да се каже и за преносимите компютри. Точно затова повечето хора смятат, че от хибриди между тези два класа устройства няма особена полза.

Ярък пример за обратното твърдение обаче, е серията Latitude XT3 на Dell.

Флагманът в нея включва впечатляваща комбинация от Core i7 процесор, 4GB оперативна памет и 128 GB SSD диск. Дисплеят на модела е с диагонал 13.3 инча, с резолюция 1366 х 768 пиксела и сензорна повърхност.

Закрепването му позволява да го завъртите и по този начин да превърнете Dell Latitude XT3 от устройство, което по нищо не се различава от ноутбук, в устройство, което по нищо не се различава от таблет!

Разбира се, уникалният дизайн на модела е свързан с определени компромиси - той е около два пъти по-тежък и от най-обемистия таблет на пазара, като теглото му е близо 2 килограма.

Цената на Dell Latitude XT3 обаче е значително по-ниска от тази на евентуална комбинация между отделен таблет и лаптоп. Освен това, производителността му е значително по-добра от тази на типичен таблет, а работата с прикачената клавиатура е много по-комфортна, отколкото набирането на текст върху екрана.

Dell Latitude XT3 разполага и с доста богати интерфейсни възможности – от безжичен WiFi достъп, през вграден четец за флаш памет карти, до VGA и HDMI видео изходи, плюс USB портове (за съжаление, без поддръжка на новия 3.0 стандарт).

Със стандартната 6-клетъчна батерия този интересен хибрид осигурява до 250 минути време за автономна работа, а като опция Dell предлагат закупуването на батерия с по-голям капацитет (9-клетъчна).


Сподели.