Дейвид Линч се отказа публично от Twin Peaks заради пари

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваният трети сезон на Twin Peaks (Туин Пийкс) ще бъде заснет без участието на създателя на сериала Дейвид Линч.

Изглежда слуховете, че режисьорът и Showtime не са постигнали споразумение, са верни, тъй като Линч каза "довиждане" чрез Facebook:

"Скъпи приятели. Showtime не е дръпнал шалтера на Twin Peaks. След 1 година и 4 месеца преговори се отказах, защото не ми бяха предложени достатъчно пари, за да напиша сценария така, както го исках. Този уикенд започнах да се свързвам с актьорите, за да им кажа, че няма да режисирам. Все пак Twin Peaks може да заживее нов живот по Showtime. Обичам света на поредицата и ми се иска нещата да се бяха развили по различен начин."

Според много хора Линч е коментирал публично финансовите разногласия, за да притисне телевизионния канал и в крайна сметка да получи сумата, която иска.

Засега няма информация дали всички актьори, които потвърдиха, че ще участват в трети сезон на сериала, ще останат след напускането на филмовия гений. Showtime обаче ясно обяви, че продължава напред с продукцията.

Twin Peaks - култовият сериал в пощенски картички ТУК

Топ 10 сериала, превърнали се в абсолютна класика ТУК

Косата на Дейвид Линч като художествено произведение ТУК


Dear Facebook Friends, Showtime did not pull the plug on Twin Peaks. After 1 year and 4 months of negotiations, I left...

Posted by David Lynch on Sunday, 5 April 2015
Сподели.