Дейвид Кроненбърг - режисьорът, който си позволи да откаже на True Detective

Pinterest LinkedIn +

След първия сезон на True Detective (Истински детектив) едва ли някой е можел да си помисли за отказ от сериала. След втория нещата се обърнаха на 180 градуса.

Първата поредица епизоди привлече не един и двама филмови режисьори към телевизията. Сред тях, научаваме, е бил и Дейвид Кроненбърг - човекът зад Eastern Promises (Източни обещания) и А History of Violence (Тъмно минало).

В интервю за Indiewire той сподели, че са му предложили да режисира пилотния епизод на сериите от 2015 г., но е отказал.

"Жегата е в телевизията в момента. Миналата година се свързаха с мен и ми предложиха да режисирам първия епизод от втори сезон на True Detective. Обмислих го, но реших, че сценарият е прекалено слаб и не го направих", обосновава решението си Кроненбърг.

И много хора вероятно ще се съгласят с него, тъй като True Detective S02 определено не се радваше на огромна популярност. Дали заради липсата на силно изразен характер на режисьорския стол, какъвто беше Кари Фукунага през 2014 г., можем само да гадаем. 

А надеждите ни сега са в завръщането на Twin Peaks (Туин Пийкс) с Дейвид Линч начело.

Сподели.