Дейвид Йейтс приключи с Хари Потър, захвана се с Ал Капоне

Pinterest LinkedIn +

След като промени всички разбирания за това какво е успех в световния боксофис, режисьорът на "Хари Потър" (Harry Potter) - Дейвид Йейтс (David Yates), реши за разнообразие да смени жанра. След работата си над култовата фентъзи поредица, той възнамерява да заснеме филм за ранните години на легендарния мафиотски бос Ал Капоне (Al Capone).

За момента се знае, че в главната роля ще се изяви Том Харди (Tom Hardy), който съвсем скоро ще вилнее и в продължението на The Dark Knight, а заглавието на продукцията ще е Cicero.

И макар Ал Капоне вече на няколко пъти да е екранизиран като образ, то до момента за най-любопитен се счита едноименният биографичен филм на Ричард Уилсън (Richard Wilson) от 1959 г., в който мафиотът е изигран от Род Стайгър (Rod Steiger).

Иначе, безспорно най-атрактивното изпълнение е това на Робърт де Ниро (Robert de Niro) в легендарния "Недосегаемите" (сцената, в която Капоне с бейзболна бухалка разбива главата на свой подчинен, докато на лицето му грее чаровна усмивка, вече си е извоювала класически статут в света на киното), или иначе казано Харди ще има сериозна мотивация за изпълнението си.

Тепърва обаче, чакаме повече информация както за останалите имена около реализацията на филма, така и за премиерната му дата.

Сподели.