Деян Донков: Всяка среща с Чочо Попйорданов беше вдъхновение

Pinterest LinkedIn +

Ден след внезапната смърт на един от най-обичаните български актьори – Чочо Попйорданов – много негови колеги отдадоха почитта си, изказвайки своето уважение и възхищение пред таланта и чисто човешките му качества.

"Чочо беше дивак, ненаиграло се дете. Той ще продължи да бъде дивак и да ни ръчка, защото беше особено мощен дразнител. Той е някъде тук и ако изгърми някъде прожектор, това е той", каза пред bTV председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, който партнираше на Попйорданов в постановката "Хъшове".

Двамата трябваше да излязат заедно на сцената на Народен театър "Иван Вазов" на 24 май за представление No. 200 на "Хъшове".

"Чочо направи много хубави роли, няма кой да ги играе освен него. Много го обичам и знам, че е някъде около нас", сподели още Мутафчиев.

"Може да се каже, че всяка една среща с него ми е била винаги вдъхновение, защото той беше много чиста душа, истинско дете. И аз обичам такива хора, които успяват да съхранят детското в себе си и да са първични и непосредствени.

За мен това е една огромна загуба", каза Деян Донков при директното включване от Базата на "Къртицата" в сутрешния блок на TV7 "Добро утро, България".

"Казват, че най-добрите хора си отиват на големи празници", допълни скърбящият за приятеля си актьор и водещ на "Господари на ефира" Валентин Танев, който заяви категорично, че Чочо Попйорданов е бил добре и не се е подал на отчаянието след смъртта на майка си.

Именно при посещението на нейния гроб в Бояна актьорът, направил незабравими роли във филми като "Вчера", "Граница", "Испанска муха", "Любовното лято на един льохман" и "След края на света", падна фатално на 4 май 2013 г. и ден по-късно почина от травмите си.

Поклонението пред Петър Попйорданов ще се състои на 8 май в 11 часа в Народен театър "Иван Вазов".

Сподели.