Деян Донков със стриптийз на "Аскеер 2011", Коста Цонев отличен за цялостно творчество

Pinterest LinkedIn +

Големият български актьор Коста Цонев бе отличен с приз за цялостно творчество на церемонията по връчването на тазгодишните награди "Аскеер". Тържеството се състоя в театър "Българска армия", като бе под патронажа на министерството на културата и отбраната.

"Завист и само завист. Когато съм в театъра, мечтая за кино, когато съм в киното, мечтая за театър. Не бъдете злобни, хора, нека се радваме на успехите на колегите си", призова Цонев от сцената.  

Безспорната атракция на вечерта обаче бе изпълнението на секссимвола на родното кино и театър Деян Донков, който получи отличието за главна мъжка роля за изпълнението на Сирано в "Сирано дьо Бержерак" на Теди Москов. След като грабна статуетката, той направи импровизиран стриптийз, докато остана полугол на сцената.

При дамите триумфира Невена Мандаджиева за "Кралицата майка" на Валентин Ганев, докато в поддържащите роли спечелиха Иван Бърнев за превъплъщението в Били Бибит в "Полет над кукувиче гнездо" на Александър Морфов и Гергана Кофарджиева за "Преди/След" на Иван Добчев.

"Сирано дьо Бержерак" на Теди Москов (Народен театър "Иван Вазов") грабна приза за "най-добро представление", а за режисура бе наградена Маргарита Младенова за "Зимна приказка". 

Сподели.