"Deep Zone Project" издадоха денс версия на "Облаче ле, бяло"

Pinterest LinkedIn +

Денс версия на популярната българска песен "Облаче ле, бяло" издадоха музикантите от група "Deep Zone Project". Песента е част от проекта им "Нови версии на златни БГ песни", който цели да възроди някои от емблематичните български музикални произведения, като ги модернизира със съвременен звук и аранжимент, запазвайки оригиналността и посланието им.

В рамките на проекта през последните 12 години групата е възродила 25 български песни. "Някои от по-младите поколения чуват тези песни за първи път в новите им варианти (после откриват и оригиналите) и така се запознават с едно много ценно музикално наследство, което са ни оставили куп български изпълнители, музиканти, композитори, текстописци и продуценти. В някои от ремиксите участват и оригиналните изпълнители и се получва нещо като музикален мост във времето" – разказват от "Deep Zone Project".

Музикантите планират скоро да пуснат подобен проект, но със световни класики. Проектът е озаглавен "Music Legends – Remixed" и в него ще присъстват модерни клубни версии на хитове на Майкъл Джексън, Роби Уилямс, "AC/DC", "Guns N' Roses" и много други. Първата песен от този проект вече e факт и това е класиката на Крис Айзък "Wicked Game".

Групата продължава да издава и авторски произведения, като много скоро ще излезе и написаният от тях официален химн на световното първенство по художествена гимнастика "Златните момичета". Първенството ще се проведе от 10-ти до 16-ти септември в София.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.