Deep Silver обяви още една Dead Island игра - Escape Dead Island

Pinterest LinkedIn +

След небивалия и донякъде неочакван успех на Dead Island компанията Deep Silver реши да извлече максимума от новия франчайз и само за два месеца анонсира три нови заглавия, числящи се към сървайвъл хорър поредицата – Steam ексклузивната free-to-play MOBA Dead Island: Epidemic, която предстои да излезе скоро за PC (в момента е в Early Access), Dead Island 2, която ще излезе догодина, а сега и Escape Dead Island – сингълплеър spin-off сървайвъл мистерия в перспектива от трето лице за PC, PlayStation 3 и Xbox 360, чиято премиера е планирана за есента на 2014 година.

Според продуцента на Deep Silver Алекс Топлански Escape Dead Island ще даде "свежа перспектива" към света на Dead Island, обхващайки събития, запълващи празнотите между Dead Island и Dead Island 2, включително установяването на произхода на вируса.

Главен герой в нея е Cliff Calo, който пристига на остров Нарапела, за да документира необяснимите събития, случващи се там, само за да бъде връхлетян и обладан от Déjà vu.

Играчите могат да очакват меле битките, с които са свикнали в Dead Island, сюрреалистични визии и кинематографични интерлюдии, разкриващи страданието на Cliff в борбата му срещу лудостта. Escape Dead Island се разработва от шведското студио Fatshark, познато с War of the Vikings и War of the Roses, и ще струва £39.99 за конзолите/ £34.99 за PC.

Сподели.