Deep Purple - Live In London

Pinterest LinkedIn +

Двойният диск "Live In London" е записан през 1974 г. по време на единственото британско турне на Deep Purple в състава, познат като Mark 3. Годината е много важна за бандата след трудни промени в редиците на рокаджиите.

В този момент Deep Purple са: Ричи Блекмор (Ritchie Blackmore), Иън Пейс (Ian Paice), Джон Лорд (Jon Lord), новият басист Глен Хюс (Glenn Hughes) и певецът Дейвид Ковърдейл (David Coverdale).

По това време Deep Purple свирят на живо най-вече последните си парчета и по-малко стари хитове. Положителната реакция на концертите им расте заедно с новините за фурора, който групата предизвиква в Аерика. По време на фестивал на открито в Калифорния Deep Purple събират рекордна публика, стига се до счупени тв камери и експлоадиращи усилватели.

Въпреки това Лондон все още е епицентърът на музикалния свят по това време. Концертният диск е записан по време на участие на групата в Северен Лондон, в огромната зала Гомон Стейт (Gaumont State), Килбърн на 22 май 1974 г.

Досега "Live In London" никога не е излизал на диск в Европа. Студийните албуми на бандата са имали предимството да бъдат първо прехвърлени на компакт диск и за този концертен запис е работено много, за да може шоуто да бъде възстановено префектно.

Траклист:
CD 1:
1. Burn
2. Might Just Take Your Life
3. Lay Down
4. Mistreated
5. Lazy/Smoke On The Water

CD 2:
1. You Fool No One
2. Space Truckin'

Разпространява Анимато Мюзик / EMI
Сподели.