Deadpool каза FUCK YOU на всички филми за супергерои

Pinterest LinkedIn +

Хо, хо, хоооо! Коледа мина, но Fox ни донесе един позакъснял подарък под формата на екшъна Deadpool – една от най-рисковите продукции за студиото, подготвяна 11 години, за чийто успех ще се говори дълго време...

Но да започна отначало: Кой е Deadpool? Това е един от комиксовите герои на Marvel. Някои го наричат супергерой, но както самият той казва, може да е супер, но далеч не е герой. 

Ако сте гледали X-Men Origins: Wolverine (Х-Мен: Началото - Върколак), то трябва да се сетите за героя на Райън Уилсън. Той беше доста забавен, боравеше безпогрешно с оръжията... и беше съсипан от студиото, което го превърна в най-големия провал според всички фенове на Deadpool. Това беше през 2009 г.

След такова фиаско за Рейнолдс стана почти невъзможно да убеди когото и да е, че Уейд Уилсън (истинското име на наемника) заслужава втори шанс. 

Самият актьор мечтае за солов филм за Deadpool още от 2004 г. и въпреки всички трудности накрая успява да убеди Fox (с доста помощ от феновете), че продукцията трябва да види бял свят.

Защо Deadpool работи толкова добре?

Той е единственият герой на Marvel, който освен силите си на мутант има и способността да знае, че се намира във филм или комикс. Да чупи четвъртата стена и да си общува със зрителя. Да казва нещата, за които всички си мислим, но не казваме.

Това, естествено, е и голямата сила, с която Рейнолдс, режисьорът Тим Милър и сценаристите Пол Верник и Рет Рийз разполагат. Просто филмът им става изключително забавен точно заради тази себеосъзнатост на героя. 

Още началните надписи са направени по адски оригинален начин, забавлявайки се с всички от екипа на филма – всеки със свой собствен "етикет". 

Преди да гледа Deadpool, всеки би се зачудил дали не е видял всичко смешно в трейлърите. Случаят не е такъв. Буквално на всеки 5-10 секунди получаваме първокласни шеги. Дали ще са свързани с Х-Мен, с Холивуд или дори със самия Райън Рейнолдс – няма значение, сценарият не се страхува да засегне каквито и да е теми. 

Точно в тази точка Deadpool казва едно голямо FUCK YOU на всички филми за супергерои, които се страхуват да се разделят с 13-годишните си фенове за сметка на малко по-различна концепция. 

Трябва да отбележа, че маркетинговата кампания се погрижи всички да знаят в какво се цели тази "романтична комедия" и всички киномани знаеха, че не трябва да изпускат филма в кината. И сякаш на никой не му се рискуваше... 

За това говорят $260 млн. в първия уикенд, което си е феноменално за Rated R (18+) филм, който също така има бюджет от "само" $58 млн. 

С края на Хю Джакмън като Wolverine и чисто нов екип в X-Men Уейд Уилсън има страхотната възможност и потенциал да стане голямата звезда на Fox. Стига студиото да продължи да се вслушва в съветите на Рейнолдс и компания. Ако не, Deadpool ще каже FUCK YOU и на тях!

Сподели.