Dead or Alive 5

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Файтинг игра Година: 2012 Разработва: Team Ninja Издава: Tecmo Платформа: PlayStation 3 | Xbox 360

А казват, че сексът не продавал. Направете справка по темата при Team Ninja и ги попитайте за техния мега успешен Dead or Alive франчайз – и да видим какво ще кажат.

Фактът, че от 96-та до сега студиото изкара по темата повече от 16 различни игри за пет платформи - говори достатъчно.

Последното попълнение в доста набъбналата Dead or Alive серия, с пореден номер 5, обаче явно прави усилия да се отърве от асоциациите със закръглени момиченца по оскъдни бански костюми.

Вместо това Team Ninja са се постарали да предложат значително по-зряло fighting преживяване и предвид на богатия бекграунд на студиото в жанра (автори са и на култовата Ninja Gaiden серия все пак), определено са успели в това си намерение.

Играта комбинира по интересен начин елементи от така наречените "смесени бойни изкуства" в експлозивна комбинация, а залитанията по цицести героини, чието главно достойнство е огромната гръдна обиколка, а не бойната им техника - са сведени до минимум.

Студиото е включило и брилянтен обучаващ режим, който ще помогне на прохождащите в жанра и незапознатите конкретно със серията да усвоят специфичните особености на играта. Може да изглежда като дребен бонус, но не и в светлината на факта, че това е първото Dead or Alive издание от доста време насам (всъщност от част 2, излязла през 2000 г.), което се издава за две платформи едновременно – PlayStation 3 и Xbox 360. Иначе казано, преставайки да е Xbox ексклузив, играта се прицелва в по-голяма маса играчи, а на тях съответно ще им е нужно известно количество разяснения.

Извън тези си особености, Dead or Alive 5 си е все така визуално впечатляваща, бърза и високоволтова файтинг игра с неподправен собствен стил, която ще допадне както на олд скуул феновете на франчайза, така и на играчите, сблъскващи се за пръв път с него.


Сподели.