David Guetta пусна за безплатен даунлоуд Nothing But The Beat - The Movie в iTunes

Pinterest LinkedIn +

Пълнометражният документален филм Nothing But The Beat, посветен на живота и кариерата на DJ No.1 в света – David Guetta, издаден на 22 март 2012 г., може да бъде изтеглен безплатно през iTunes до 2 април включително.

66-минутният филм, продуциран от Coca Cola и собствения лейбъл на Guetta, What A Music, включва интервюта с Норман Кук aka Fatboy Slim, Laurent Garnier, David Morales, Pete Tong, Avicii, Afrojack, Кели Роуланд, Snoop Dogg, Ludacris, Taio Cruz и Usher и има отношение не само към разбилият класациите френски електронен артист, но и към хаус музиката и глобалното й популяризиране в последните години изобщо.

"Това, което се случва с денс музиката днес е невероятно. Аз съм DJ от 20 години и “Nothing But The Beat” разказва част от тази история през моята призма. Но не само моята; моите колеги, тези ди джеи, които са ме вдъхновявали и хората, с които съм правил колаборации също. Той разкрива колко много сме постигнали всъщност и се надявам това да вдъхнови новите, бъдещите ди джеи и продуценти, и всеки да се докосне до тяхната страст.

Исках да отдам дължимото на хората, които са ме подкрепяли и да покажа на всеки, който не познава историята, как е звучала музиката преди и какво всъщност се е случило. Надявам се да се забавлявате – този безплатен даунлоуд от iTunes е за всички вас", коментира 44-годишният Guetta, който започва кариерата си на диджей още като тийнейджър, изявявайки се зад пулта в парижкия Broad Club.

Заглавието на филма идва от едноименния му пети студиен албум, Nothing But The Beat, който се появи в края на август 2011 г. През изминалите 7 месеци от него са изкупени над 2,3 милиона копия, а количеството на продадените сингли от проекта надхвърля 14 милиона сингъла. Освен за Grammy за Най-добър денс запис, албумът бе номиниран и за Най-добър денс/електронен албум. Той също бе обявен за iTunes Rewind 2011 Best Dance Album.

След единодушен вот от стотина водещи диджеи, през октомври Guetta бе титулован за DJ No.1 на света от влиятелното списание DJ Magazine – позиция, за която през последните четири години бе абониран Armin Van Buren.

David Guetta бе номиниран също за две Европейски Музикални награди, за BRIT, Echo и Victoires de la Musique награди.

Изтегли Nothing But The Beat - The Movie от тук >>

Сподели.