David Garrett - Legacy

Pinterest LinkedIn +

Новият албум на мултиплатинения цигулар от немско-американски произход Дейвид Гарет (David Garrett), наричан "Дейвид Бекъм на класическата сцена", включва студийни записи на Концерт за цигулка и оркестър, oп.61 в Ре мажор от Лудвиг Ван Бетовен (с Кралската филхармония), Прелюд и Алегро в стила на Пунани от Фриц Крайслер, Рапсодия на тема Паганини, оп.43 от Сергей Рахманинов (аранжимент на Фр. Крайслер), Caprice Viennois oп.2, Вариации по тема от Корели в стила на Тартини и Romance: Larghetto по тема на Карл Мария фон Вебер от Фриц Крайслер.

"Концертът за цигулка (на Бетовен) е абсолютен шедьовър. За мен, това е най-вълнуващият и многообразен концерт, създаван някога за цигулка. Всеки цигулар мечтае да запише тази творба поне веднъж в живота си.

Чест е да свиря концерта на Бетовен за цигулка с толкова великолепен оркестър и прекрасен диригент. Реализирам една лична цел", споделя 30-годишният цигулар и бивш модел, завършил Кралския музикален колеж в Лондон и Джулиард в Ню Йорк.

Дейвид Гарет е включен в Книгата със световните рекорди на Гинес с титлата "Най-бързият цигулар в света" и е обявен за Мъж на 2008 година от GQ Magazine. 

На 21 ноември Гарет постави началото на своето мащабно световно турне в подкрепа на албума, явяващ се предшественик на Legacy - Rock Symphonies, което ще продължи до края на 2012 година. Албумът включва известни рок класики, в това число Smells like Teen Spirit на Nirvana, November Rain на Guns 'N Roses, Master of Puppets на Metallica, темата от Mission Impossible и др.

Траклист:

Beethoven: Violin Concerto in D-Dur, Op. 61
1. Allegro ma non troppo / 2. Larghetto / 3. Rondo (Allegro)
4. Kreisler: Praeludium and Allegro in the style of Pugnani
5. Rachmaninoff: Variation 18 (Rhapsody on a theme of Paganini, Op. 43) arr. Kreisler
6. Kreisler: Caprice Viennois, Op. 2
7. Kreisler: Variations on a theme of Corelli in the style of Tartini
8. Kreisler: Romance: Larghetto on a theme by Carl Maria von Weber
9. Kreisler: Tambourin Chinois, Op. 3
10. Kreisler: Liebesleid

Разпространява Universal Music Bulgaria

Сподели.