Darrell "Dimebag" Abbott ще бъде погребан в ковчег на KISS

Pinterest LinkedIn +

Басистът и вокалист на KISS, Gene Simmons е съобщил пред телевизионния канал Fox News, че семейството на убития китарист на Pantera и Damageplan Darrell "Dimebag" Abbott, е поръчало за погребението му ковчег "Kiss Kasket".


На капака му за изобразени лицата на четиримата основатели на KISS, логото на групата и надпис "Kiss Forever".

Абът е бил голям фен на групата и дори е имал две татуировки - с тяхното лого и автограф на китариста им, Frehley, съобщи undercover.com.au. Според Джийн Симънс, молбата на семейството на Деръл го е заварила неподготвен. Тъй като решението е било взето от най-близките хора на основателя на Пантера, Симънс се съобразил с искането и Кис са дарили ковчега.

Деръл ще бъде погребан с малка церемония в края на седмицата, като семейството му е пожелало мястото и датата да останат в тайна. Последното сбогуване на почитателите с него е било на 14 декември, в Арлингтън.

Междувременно, на фен-сайта на Children Of Bodom (www.scythes-of-bodom.com) се появи съобщение, че музиканти от групата организират трибют-концерт в памет на „Даймбег“, който ще се състои във финландската столица Хелзинки на 15 януари 2005 г. Освен Children Of Bodom, в концерта ще участват Lauri Porra от Sinery, групите Norther, Amoral, Omnium, Gatherum и музиканти от Godsplague, Grayback и Thunderstone.

Сподели.