Dark Souls: Prepare to Die Edition

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Ролева игра Година: 2012 Разработва: From Software Издава: Namco Bandai Games Платформа: РС

Готови ли сте да умрете? И отново. И отново? Защото такава е съдбата на героите в една от най-добрите и предизвикателни ролеви игри за последните пет години – Dark Souls.

Макар да излезе за PS3 и Xbox 360 през октомври миналата година, след уникална инициатива на многобройните й фенове, From Software се заеха да портнат играта и за добрата стара РС платформа.

Резултатът - Dark Souls: Prepare to Die Edition, ще се появи само след няколко дни (24 август), а изненадите в него не започват и не свършват с опциите за игра с мишка и клавиатура.

За съжаление не всички от тях са приятни. Но първо добрите новини. За всички РС и Dark Souls фенове, вероятно най-голямото изкушение в тази версия ще е наличното допълнително игрално съдържание. То се нарича Artorias of the Abyss и включва изцяло ново приключение, което ще ви отведе в ново измерение – земя, обитавана от древна цивилизация, унищожена векове преди събитията в оригиналният Dark Souls.

Още по-добрата новина за РС феновете на играта е, че те ще получат Artoria of the Abyss преди собствениците на конзоли, които ще могат да се сдобият с това допълнение под формата на платено DLC (достъпно за сваляне съдържание) едва през зимата.

Лошите новини за Prepare to Die Edition са свързани най-вече с факта, че тук говорим за чистокръвен конзолен порт за РС. Понеже From Software нямат никакъв опит с тази платформа, а времето за портване, поставено им от Namco, беше екстремно кратко, това, което РС играчите получават, е ни повече ни по-малко оригиналната игра.

Иначе казано – забравете за по-високи резолюции и контрол, опимизиран за мишка и клавиатура (наличен е, но From Software препоръчват използване на геймпад). Още по-лошата новина е, че всички проблеми на оригинала (например изключително дразнещият срив в броя кадри за секунда на някои нива, като Blighttown например) не са отстранени и РС версията ги наследява изцяло.

Иначе казано – ако вече сте изиграли конзолния оригинал, Prepare to Die Edition едва ли ще успее да ви изкуши с нещо друго освен новото игрално съдържание. Което обаче не е достатъчен мотив, за да заплатите цената на цяла игра – по добре се запасете с търпение и го вземете като DLC след няколко месеца.

Ако обаче сте заклет РС геймър и до сега само сте чували за Dark Souls, в никакъв случай не бихте искали да пропуснете Prepare to Die Edition. Тук говорим за наистина уникално игрално преживяване, каквото малко, скандално малко гейм заглавия напоследък могат да предложат.


Сподели.