Държавният глава на Австралия настоява за спирането на Big Brother

Pinterest LinkedIn +

Министър-председателят на Австралия Джон Хауърд (John Howard) се присъедини към десетките обаждания на недоволни граждани с настояване ТВ риалити шоуто Big Brother да бъде свалено от ефир.

Критиката около актуалния австралийски сезон на поредицата, която се излъчва и в други страни, в това число у нас, ескалира, когато стана ясно, че в Къщата най-вероятно е било извършено сексуално насилие.

И двамата мъже, замесени в инцидента, са били изгонени от шоуто от Channel Ten - телевизионния канал, държащ правата върху излъчването му.

Полицията в Куинсленд е задържала и разпитала и двамата мъже, както и предполагаемата жертва, но срещу никой не е повдигнато обвинение.

Според репортажите младата жена е била задържана насила от единият от съквартирантите си, докато другият е сложил пениса си върху лицето й. Миналата година бивш участник в шоуто по подобен начин отърка интимните си части в косата на своя съквартирантка.

Разигралата се в къщата случка е станала достояние единствено на Интернет потребителите, имащи възможността да наблюдават къщата 24 часа в денонощието.

Масовото недоволство срещу Big Brother е нещо, което съпътства шоуто още от първото му издание. Продуцентите на отделните сезони са обвинявани в показване на неприлични сцени и неподходящо за телевизионната аудитория сексуално поведение от страна на съквартирантите.

До Channel Ten многократно са отправяни настоявания да наложи рестрикции на случващото се на малкия екран, както и директно да свали програмата от ефир, за което апелира и г-н Хауърд, но от ТВ канала твърдо застават зад програмата.

"Това е една чудесна възможност за Channel Ten да се саморегулира и свали тази глупава програма от ефира си", смята Министър-председателят на Австралия.

Сподели.