Даниел Радклиф шокиран от реакциите на гей сцените му в Kill Your Darlings

Pinterest LinkedIn +

Британският актьор Даниел Радклиф, станал световноизвестен с участието в култовата поредица за Хари Потър, е озадачен от реакциите на публиката, предизвикани от най-новата му роля - на поета с гей наклонности Алън Гинсбърг - в лентата Kill Your Darlings.

Филмът беше представен премиерно на провеждащия се в момента в САЩ фестивал за независимо кино Sundance и предизвика бурни реакции сред зрителите, за които преходът на Радклиф от образа на малкия магьосник към този на хомосексуалния поет се оказа изненадващ.

В лентата на Джон Крокидас (John Krokidas) си дават среща и други култови образи от битническото поколение - Уилям Бъроуз и Джак Керуак, а сюжетът е изграден около убийство, извършено в далечната 1944 година. Фокусът обаче остава върху декадентското битие на Гинсбърг, в което не липсват дрога, алкохол и сексуални отношения с други мъже.

"Много е странно... не знам с какво гей сцените са по-шокиращи от хетеросексуалните сцени на екрана... Не сте ли ме гледали в Equus?", коментира пред MTV бившият Хари Потър изненадата на зрителите от новото му амплоа.

Актьорът не за пръв път демонстрира, че в работата си не робува на табута - през 2008 година той влезе и в друга скандална роля в бродуейския спектакъл Equus по Питър Шафър, в който свали дрехи и задръжки и се превъплъти в човек, привлечен сексуално от коне.
В живота Радклиф се изявява като хетеросексуален и по време на Sundance демонстрира интригуваща близост с партньорката си от Kill Your Darlings Ерин Дарк, но въпреки това не пропуска да заяви толерантността си към хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

Той е сред лицата на организацията Trevor Project, коята защитава правата на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните. Радклиф е правил редица публични изказвания по темата и е участвал в различни инициативи на организацията, сред които и видеочатове като този по-долу:


Сподели.