Даниел Радев (Соларис): "Нашето голямо желание е рок феновете да подкрепят родните банди"

Pinterest LinkedIn +

След завръщането си на голямата концертна сцена през 2007 г. на Калиакра Рок Фест, група „Соларис” продължава своя поход по родните фестивали с участието си в Ловеч Парти Фест.

Българите ще излязат през последната вечер на форума - 11 май, редом до едни от най-големите имена в световната рок музика W.A.S.P.

Повече за участието на групата в Ловеч Парти Фест Avtоra.com научи от Даниел Радев - един от основателите на групата.

Avtora.com: Какво мислите за участието си на Ловеч Парти Фест? Според вас има ли потенциал този музикален форум да се мери с големи фестивали на балканите като EXIT и B'Еstival например?

Даниел Радев: Безспорно за нас е чест да участваме на фестивала в Ловеч. Честно казано, аз не съм добре информиран за фестивалите EXIT  и B’Estival, но като организация и качество на поканените изпълнители феста в Ловеч със сигурност може да се мери с големите.

Avtora.com: Как възприемате това, че концертите са безплатни?

Даниел Радев: За нас това е щедър жест от страна на спонсорите и организаторите на Феста и по тази причина ние изразяваме нашето съпричастие като също участваме безплатно.


Avtora.com: Какво мислите за W.A.S.P., с които излизате на една сцена? Какви допирни точки намирате с тях?

Даниел Радев: За нас W.A.S.P. са уважавана група и независимо от факта, че в музикално отношение ние сме фенове на различна по стил рок музика, ние сме поласкани да бъдем на една сцена с тази група. А по отношение на допирните точки – тяхното дълголетие и вярност към любимата музика заслужават най-малко уважение.


Avtora.com: Предвид опита ви как бихте описали развитието на музикалната и концертна култура у българите през последните години?

Даниел Радев: През последните години малкия български пазар беше наситен с много концерти на истински легенди в рок музиката и това беше сбъдната мечта за много хора. Щастливи сме, че успяхме да видим на живо много от любимите си музиканти и се надявам в следващите години (с нарастване на финансовите възможности на хората – фенове на тази музика) да гледаме големи концерти на големи стадиони. Нашето голямо желание е с повишаването на музикалната и концертната култура на българите в последните години рок феновете да подкрепят и родните банди като ходят редовно на добре организирани и зрелищни концерти на български групи.

Avtora.com: През 2007 г. Калиакра Рок Фест и Heaven and Hell, тази година Ловеч Парти Фест и W.A.S.P.. Как се отразява на групата факта, че участвате на едни от най-големите музикални фестивали в България, с едни от най-популярните рок групи в света?

Даниел Радев: Ще се повторя, ако кажа, че за нас преди всичко това е голяма чест и признание, но това е самата истина. Изживяването да бъдеш на такава сцена, с такива имена е неописуемо – с една дума това ни прави истински щастливи.

Сподели.