Zucchero в София - блус и рок по италиански

Pinterest LinkedIn +

Италианската звезда Дзукеро (Zucchero) изнесе запомнящ се двучасов концерт пред препълнената зала 1 на НДК в София.

Музикантът закъсня с 30 минути за началото на събитието поради ангажимента си в ТВ предаването Music Idol 2, а самите участници в него се появиха сред публиката, като през цялото време пяха и танцуваха на фона на парчетата на италианеца.


Дзукеро представи в София колекция от най-големите си хитове. Снимка: Avtora.com

Съпровождан от своята петчленна група и акустичната си китара, Дзукеро изпълни повечето от най-големите си хитове, сред които: "Bacco perbacco", "Cuba Libre" и"Occhi" от албума "Fly" от 2006 г. Ритъм енд блус, рок и мелодични балади озвучаваха залата, а дрезгавият и мощен глас на певеца на няколко пъти предизвика бурни аплодисменти.

Своеобразен връх бе изпълнението на хита "Baila (Sexy Thing)", по време на който многохилядната публика стана на крака, за да се потопи в ритъма на танца.

В края на концерта, по време на двата биса, Дзукеро изпя общо четири песни. При първия бис музикантът, аплодиран преди това близо 10 минути, изпълни песента "Miserere", която в близкото минало той пееше заедно с покойния италиански тенор Лучано Павароти. “Тази песен е за вас и за Лучано” обърна се към гостите в залата Дзукеро в началото на песента, последвана от запис с изпълнението на Павароти.


Визитата на италианския музикант бе част от световното му турне "All The Best World Tour". Снимка: Avtora.com 

Вторият бис не мина без изпълнението на парчето, превърнало се във визитна картичка на музиканта – "Senza Una Donna (Without A Woman)".

Концертът на Дзукеро в София бе част от актуалното му световно турне "All The Best World Tour 08", което е в подкрепа на новата компилация от хитове на певеца, озаглавена "All The Best". Дискът достигна диамантен статус благодарение на големите продажби, на които се радва не само в Италия.

Събитието беше организирано от Жокер Медиа.

Сподели.