Дани Бойл в битка за Оскар със "127 часа"

Pinterest LinkedIn +

След като покори Академията с "Беднякът Милионер" (Slumdog Millionaire) през 2009 година, отличен с впечатляващите 8 награди Оскар, Дани Бойл (Danny Boyle) се насочва към златните статуетки и през 2011 година с новия си филм "127 часа" (127 Hours).

И този път популярният британски режисьор не се страхува да изследва дълбините на човешката душевност и ни предлага разтърсваща драма по биографията на алпиниста Арън Ралстън (Aron Ralston).

Автор на сценария и режисурата, Дани Бойл е поверил главната роля в лентата на Джеймс Франко (James Franco), чието превъзходно изпълнение почти сигурно ще го нареди сред имената, които ще се борят за Оскар.

В пълна степен това важи и за самия филм, който според критиците, е и големият фаворит да обере наградите на Академията и докато преди 2 години Дани Бойл бе в ролята на Давид в битката срещу Голиат в сблъсъка срещу Дейвид Финчър (David Fincher) и "Куриозният случай на Бенджамин Бътън" (The Curious Case of Benjamin Button), то повторението на двубоя през 2011 г. определено накланя везните в негова полза.

Филм за изпитанието и волята на човешкия дух, "127 часа" е сред тези заглавия, които нито един уважаващ себе си киноман не бива да пропуска след предстоящата му премиера през февруари.


Сподели.